Regio's & Plaatsen in Namibië

Regio's & Plaatsen Namibië

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Namibië? Lees hier meer over onder andere Etosha Nationaal Park, Swakopmund, The Fish River, Twyfelfontein en Windhoek.

Aus

Aus is gelegen aan de rand van de Namibwoestijn en wordt gekenmerkt door prachtige weidse en wisselende landschappen die er veelal verlaten uitzien. Dit deel van de woestijn staat bekend om een grote populatie woestijnpaarden. Het zijn verwilderde paarden die zich volledig aangepast hebben aan het leven in de woestijn en soms dagen zonder water kunnen overleven.

Alles over Aus

Etosha National Park

Het Etosha park is een groot gebied rond een zoutvlakte, waarvan de helft toegankelijk is voor bezoekers en ligt in het noorden van Namibië. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 22.000 vierkante kilometer. Het is niet alleen één van de grootste, maar tevens een van de belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika.

Alles over Etosha National Park

Fish River Canyon

De Afrikaanse Grand Canyon: Fish River Canyon kan een vergelijking met zijn Amerikaanse evenknie best doorstaan. De Fish River Canyon is diep in het landschap ingesneden en zorgt voor een groots, indrukwekkend landschap.

Alles over Fish River Canyon

Skeleton Coast

Skeleton Coast is de kustlijn van de Namib woestijn.

Alles over Skeleton Coast

Swakopmund

Tussen de zuidelijke Atlantische oceaan en de Namib Woestijn ligt Swakopmund. Een oude Europese stad, die stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten en net zoals Lüderitz heeft ook Swakopmund een Beiers centrum.

Alles over Swakopmund

Twyfelfontein

De opgravingen bij Twyfelfontein zijn ongeveer 5000 jaar oud. In erg hard gesteente (zandsteen bedekt met een platinahoudende laag) hebben de toenmalige bewoners allerlei dieren gegraveerd. Dit is bijzonder, omdat bij de meeste rotstekeningen in Afrika gebruik is gemaakt van pigmenten of houtskool, maar hier dus niet.

Alles over Twyfelfontein

Waterberg Plateau NP


Alles over Waterberg Plateau NP

Windhoek

De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Met 130.000 inwoners is het geen grote stad en veel kleiner dan vele provinciesteden in België of Nederland. Duitse missionarissen stichtten hier een post in 1871. De naam werd later verzonnen door de Afrikaanse bevolking.

Alles over Windhoek