Plaatsen in Namibië

Plaatsen Namibië

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Namibië? Lees hier meer over onder andere Etosha Nationaal Park, Swakopmund, The Fish River, Twyfelfontein en Windhoek.

Aus

Aus is gelegen aan de rand van de Namibwoestijn en wordt gekenmerkt door prachtige weidse en wisselende landschappen die er veelal verlaten uitzien. Dit deel van de woestijn staat bekend om een grote populatie woestijnpaarden. Het zijn verwilderde paarden die zich volledig aangepast hebben aan het leven in de woestijn en soms dagen zonder water kunnen overleven.

Etosha National Park

Het Etosha park is een groot gebied rond een zoutvlakte, waarvan de helft toegankelijk is voor bezoekers en ligt in het noorden van Namibië. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 22.000 vierkante kilometer. Het is niet alleen één van de grootste, maar tevens een van de belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika.

Fish River Canyon

De Afrikaanse Grand Canyon: Fish River Canyon kan een vergelijking met zijn Amerikaanse evenknie best doorstaan. De Fish River Canyon is diep in het landschap ingesneden en zorgt voor een groots, indrukwekkend landschap.

Khorixas

Vóór de onafhankelijkheid was Khorixas de hoofdstad van Damaraland. Tegenwoordig heeft de stad reizigers weinig te bieden, behalve benzinestations, winkeltjes waaronder een supermarkt en een bakker, een bank met geldautomaat en een postkantoor. Wel is de stad een ideale uitvalsbasis om de regio en omliggende toeristische attracties te verkennen, zoals Twyfelfontein en Petrified Forest (Versteende Woud). Zeldzame en ongewone steenformaties en rotstekeningen, trekken geologen en toeristen al tientallen jaren naar deze plek.

Solitaire

De Namib woestijn is een echt verlaten vlakte en men kan er tientallen kilometers ver kijken, het is er erg droog en de wegen zijn er matig. Het plaatsje Solitaire doet zijn naam dan ook eer aan, want veel gebouwen zijn er niet te vinden. Er staat slechts één huis, winkeltje, restaurant, benzinepomp en men kan er op de camping of in een lodge verblijven. Solitaire is gebouwd op een knooppunt van twee wegen  en enkele jaren geleden was er nog geen elektriciteit en moest de benzine met de hand gepompt worden.

Swakopmund

Tussen de zuidelijke Atlantische oceaan en de Namib Woestijn ligt Swakopmund. Een oude Europese stad, die stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten en net zoals Lüderitz heeft ook Swakopmund een Beiers centrum.

Twyfelfontein

De opgravingen bij Twyfelfontein zijn ongeveer 5000 jaar oud. In erg hard gesteente (zandsteen bedekt met een platinahoudende laag) hebben de toenmalige bewoners allerlei dieren gegraveerd. Dit is bijzonder, omdat bij de meeste rotstekeningen in Afrika gebruik is gemaakt van pigmenten of houtskool, maar hier dus niet.

Waterberg Plateau NP

Het Waterberg Plateau, ten noorden van Windhoek, is een rotsmassief in het midden van het land. In 1972 is het uitgeroepen tot nationaal park, is 18000 hectare groot en steekt tot 200 meter boven het landschap uit. In het nationaal park komt u met een beetje geluk wild tegen. Ook bestaat de mogelijkheid om te voet het plateau te beklimmen en samen met de vogels, die er leven, te genieten van een prachtig uitzicht.

Windhoek

De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Met 130.000 inwoners is het geen grote stad en veel kleiner dan vele provinciesteden in België of Nederland. Duitse missionarissen stichtten hier een post in 1871. De naam werd later verzonnen door de Afrikaanse bevolking.
Terug naar boven