Vakantie Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal, de grootste stad in het land en het concentratiepunt van hotels en restaurants. De stad Kathmandu dankt zijn naam aan de tempel Kathmandap, op het centrale plein Durban Square. Het is een geweldig indrukwekkende stad, die lijkt te zijn blijven steken in de Middeleeuwen.

Diegenen die onvoorbereid van het vliegveld afstappen zullen denken dat ze teruggevlogen zijn in de tijd en krijgen te maken met een cultuurshock. De smalle straatjes, de prachtige tempels, de vele bedelaars, de groeiende vervuiling, de krioelende marktpleinen en de vele piepkleine winkeltjes zullen in ieder geval een blijvende indruk op je maken.

Ook de vallei om Kathmandu is een belevenis, want door de vruchtbare grond vinden we hier tal van rijst- en graanvelden, maar ook sinaasappel- en bananenplantages. Daarnaast kent deze vallei ook inheemse bossen, met in het voorjaar prachtige rodondendrons. De beste periode om Kathmandu te bezoeken is van september t/m april met temperaturen van 20 - 29 graden. ’s Avonds kan het dan wel behoorlijk afkoelen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen