Vakantie Nagarkot

Nagarkot ligt 32 km ten oosten van Kathmandu op 2200m hoogte en is één van de beste plekken om de Himalaya en de Mount Everest te bewonderen. Het gezicht van de zonsopgang boven de Himalaya (bij helder weer en meestal tussen oktober en maart), is werkelijk adembenemend te noemen en als je dit gezien hebt is het iets om nooit meer te vergeten! Veel bezoekers komen, speciaal om dit mee te maken, vanuit Kathmandu naar Nagarkot gereisd. Het is een klein bergdorp, dat op zichzelf niet heel bijzonder is, maar je komt hier voor de prachtige natuur in deze omgeving.

Een paar tips:
· Changu Narayan: deze prachtige tempel is in de 4e eeuw gebouwd en na een grote brand in 1702 weer herbouwd. Narayan is één van de verschijningen van Vishnu, volgens Hindoes de beschermer van de schepping. De tempel is aan hem opgedragen en herbergt tegenwoordig 1600 jaar Nepaleese (kunst)geschiedenis.

· Een 3-uur durende wandeling naar Dhulikhel, een klein stadje met wederom een prachtig uitzicht op het bergmassief. In de jaren 60 was dit een verzamelplaats voor hippies! Je kan hier een bezoek brengen aan verschillende, soms uitermate fraaie, tempels.