Plaatsen in Nepal

Plaatsen Nepal

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Nepal? Lees hier meer over onder andere Bhaktapur, Het nationale park Chitwan, Kathmandu, Lumbini, Nagarkot, Patan en Pokhara.

Bhaktapur

Bhaktapur is een UNESCO-stadje. In deze fascinerende ‘Stad van de Gouden Tempels’ liggen eeuwenoude pagodes en paleizen. Bhaktapur is op vele manieren de stad waar de Middeleeuwse sferen nog het meest overheersen. De oude ambachten worden nog volop uitgeoefend.

Chitwan

Dit park, dat ligt op slechts 155 kilometer afstand van Kathmandu, wordt ook wel het mooiste wildpark van Azië genoemd. Vanaf de 19e eeuw was dit gebied het centrum voor jachttrips, die werden georganiseerd door Britse en Nepalese aristocraten.

Kathmandu

De koningsstad Kathmandu is een levend museum vol paleizen, rijk gedecoreerde huizen en pagodes. Op de kleurrijke bazaar in de stad zijn vele hindoetempeltjes te vinden. Kathmandu dankt zijn naam aan de tempel Kathmandap, op het centrale plein Durban Square. De Swayambhunath tempel biedt een fantastisch uitzicht over de vallei.

Lumbini

Lumbini ligt in het zuiden van Nepal, tegen de grens van India. Lumbini is de meest belangrijke historische stad voor Boeddhisten omdat Boeddha hier geboren is. Het dorpje straalt vooral rust uit en is omgeven door mooie natuur en prachtige ruïnes.

Nagarkot

Nagarkot is één van de beste plekken om de Himalaya en de Mount Everest te bewonderen. De zonsopgang boven de Himalaya is adembenemend. Nagarkot is zelf niet zo bijzonder maar de prachtige natuur en omgeving zijn dat wel.

Patan

Patan wordt ook wel ‘de stad der schoonheid’ genoemd. In Patan liggen schilderachtige pleinen met een groot aantal tempels en paleizen, zoals het Koninklijk Paleis. In de stad bevindt zich ook de Kva Bahal, een oud klooster dat vanwege de enorme hoeveelheid goud ook wel de gouden tempel wordt genoemd.

Pokhara

Pokhara heeft een idyllische ligging aan het kristalheldere Phewameer. De stad is omgeven door een immens gebergte met besneeuwde bergentoppen. Vooral ’s morgens straalt het Phewameer een mystieke schoonheid uit, wanneer de ochtendnevel het meer bedekt en de hoge bergtoppen worden verlicht door de eerste zonnestralen.
Terug naar boven