Vakantie Pokhara

Na Kathmandu is Pokhara de meest geliefde bestemming van toeristen en de stad heeft deze populariteit te danken aan zijn locatie: deels rond een prachtig meer en in de nabijheid van spectaculaire bergen. Logischerwijs is Pokhara het startpunt voor de vele beroemde trektochten, die in Nepal gemaakt kunnen worden. Maar ook voor een korte wandeling of excursie kan je in deze mooie stad terecht.

Pokhara heeft een groot aantal hotels en restaurants en hoewel het een typische toeristische bestemming is geworden, is de algehele sfeer in de stad nog zeer ontspannen en vredig. Over het algemeen zal je geen moeite hebben om enkele dagen in dit stadje in te vullen met allerlei interessante excursies en prachtige wandelingen. Enkele suggesties zijn o.a. een bezoek aan de Sarangot berg, de Mehendra grot of de Devi waterval.

Sarangkot berg: 2 uur wandelen vanuit Pokhara voeren diverse paden naar de top van deze berg aan de noordkant van het Phewa meer. Je kan zelfs nog verder lopen, naar het imposante 17de eeuwse Kaski fort, dat via een stenen trap te bereiken is. Mehendra grot: Op ca. 1 km ten noorden van Batulechaur ligt de Mahendra grot. Je zult snel begrijpen waarom dit ook wel de vleermuisgrot wordt genoemd.
Devi waterval: deze ligt ten zuiden van Pokhara en het is werkelijk een adembenemend spektakel als je ziet hoe het water van de rivier in een groot gat verdwijnt. Door de milde temperatuur in dit gebied vindt u er een bloeiende vegetatie, zoals o.a. vele orchideeën, bougainvilles en cactussen. Verder vind je erg veel bos, welke uitlopen in het Himalaya-gebied.

Voor de inhoud en het niveau van de, door Fox Vakanties, aangeboden trekkings verwijzen wij je naar het kopje 'trekkings' onder de landen informatie.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen