21-daagse privé rondreis met chauffeur Nepal & Bhutan

 

Ontdek de verborgen Himalaya-landen Nepal en Bhutan!

In het verborgen hindoerijk Nepal is het dagelijkse leven doordrenkt van magie, mystiek en religie. Land van levende museumsteden met prachtige architectuur, ongerepte natuur met gigantische bergtoppen en idyllische meren. Tijdens deze reis ontdek je de koningssteden uit de Kathmandu vallei en ga je op zoek naar neushoorns in Chitwan National Park. In een idyllisch bergdorpje aan de voet van het Annapurna massief kun je een lichte trekking maken

Vervolgens reis je per vliegtuig naar één van de meest bijzondere landen ter wereld: het Himalaya koninkrijk Bhutan! Het land van mystieke kloosters, eindeloze groene beboste heuvels, majestueuze bergtoppen en natuurlijk Bruto National Geluk. 

De vlucht van Kathmandu naar Paro is spectaculair. Onder je zie je de indrukwekkende toppen van de Himalaya en de Mount Everest!

We bezoeken de gemoedelijke hoofdstad Thimphu waar je getuige bent van het contrast tussen traditioneel en modern Bhutan. Over een hoge bergpas reis je verder naar de sub-tropische vallei van Punakha, waar het mooiste kloosterfort (Dzong) van het land gelegen is. Ook bezoek je hier de Chimi Lhakhang, oftewel de vruchtbaarheidstempel.

In Paro, waar je naast de Paro Dzong en het National Museum ook dé absolute highlight van Bhutan bezoekt: het Tijgernest klooster! Hoog tegen een rotswand aangeplakt zul je de steile klim wandelend of op de rug van een paard moeten afleggen.

Bhutan is een land als geen ander land. Je betreedt een andere wereld, alles is hier anders: het is schoon en de lucht is zuiver, de boerderijen zijn typisch Bhutanees, in de heuvels zie je overal kleine kloosters liggen en mensen lopen vaak in klederdracht. 

In Bhutan verblijf je op basis van volpension.

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit