Vakantie Auckland

Genesteld tussen de Grote Oceaan en de Tasmanzee ligt Auckland, de ultieme bestemming voor levensgenieters. Het was de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, tot deze titel in 1865 naar het centraler gelegen Wellington ging. Met zo'n anderhalf miljoen inwoners woont nog altijd een derde van de Nieuw-Zeelandse bevolking in Auckland. Niet verbazingwekkend, aangezien de stad bekend staat als een van de leefbaarste plekken ter wereld!

Skyline van Auckland

De vele kanten van Auckland
De Victoriaanse architectuur in Parnell, de honderden boten in de drukke haven en de trendy studentenwijk rond High Street: Auckland kent veel mooie plekken, die elk op hun eigen manier indrukwekkend zijn. Wandel door Queen Street om kennis te maken met de hipste bars, winkels en theaters.

De skyline van Auckland wordt gedomineerd door de 328 meter hoge Sky Tower. Ervaar een uniek perspectief op de uitgestrekte stad. Geniet op veilige afstand van het panoramische uitzicht, of neem de avontuurlijke weg naar beneden: een bungeejump.

De 328 meter hoge Sky Tower

Ervaar een uniek perspectief op de uitgestrekte stad. Geniet op veilige afstand van het panoramische uitzicht, of neem de avontuurlijke weg naar beneden: een bungeejump.

Dankzij het aangename subtropische klimaat zijn de stranden rond Auckland het hele jaar door populair. Leer surfen op Piha Beach, kleur bij op het populaire strand van Takapuna of bezoek de serene eilanden in de Hauraki Golf voor die verlaten bounty-stranden.

Nieuw-Zeeland voor foodies
Misschien nog het opvallendst aan deze stad is het uitmuntende culinaire aanbod. Foodies vinden al een lange tijd hun weg naar het multiculturele Auckland, waar Europese en Aziatische invloeden nauw verbonden zijn met de lokale keuken. Koop verse producten op een van de lieflijke markten of dineer in een van Aucklands erkende toprestaurants.

In een half uur brengt een boot je van het vasteland van Auckland naar het eiland Waiheke, ook bekend als 'eiland van wijn'. Een aantal van Nieuw-Zeelands beste wijngaarden liggen verspreid over dit prachteiland. Bezoek de authentieke wijngaarden om in het zonnetje een lokale Bordeaux of Chardonnay te proeven.

Genoeg te beleven dus, maar reizigers hoeven zich niet te beperken tot de stad: de directe omgeving van Auckland biedt tal van idyllische eilandjes, stukken regenwoud en vulkanische landschappen om te ontdekken!