Vakantie Bay of Islands

In het noorden van Nieuw-Zeeland ligt een plek die voor velen synoniem staat met een paradijs. De azuurblauwe wateren en diepgroene eilanden van Bay of Islands zijn een van de populairste bestemmingen van het land. Adembenemende uitzichten, dichte bossen, zeldzame dieren en unieke archeologische vondsten maken dit een plek van subtropisch genot! 

Droomeilanden
Denk aan de ultieme droombestemming met witte zandstranden, kristalhelder water, kleurrijke planten en merkwaardige diersoorten. In Nieuw-Zeeland bestaat deze plek in het echt. Bay of Islands bestaat uit 144 eilandjes die deel uit maken van een wonderbaarlijk ecosysteem.

Het hele jaar door heerst hier een aangenaam subtropisch klimaat, waardoor de bestemming ideaal is voor zonvakanties, zeiltochten, duiktrips en ontmoetingen met de pure Nieuw-Zeelandse natuur. Het bruisende dorp Paihia is de perfecte plaats om een avontuur in Bay of Islands te beginnen. Vanuit hier vertrekken boten naar de eilanden en worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals zwemmen met dolfijnen, kajaktochten en historische uitstapjes.

Historische rijkdom
De zonovergoten stranden en onaangetaste natuur zijn natuurlijk een belangrijke trekpleister van Bay of Islands, maar het gebied speelt ook een grote rol in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Het Maori-volk bewoonde dit gebied al eeuwen geleden. In 1642 kwam Abel Tasman aan op de kustlijn, die hij Statenland noemde. Hij dacht dat het een onderdeel was van het Australische continent. Toen deze fout werd ontdekt, werd de naam Nieuw-Zeeland gekozen. Met de komst van James Cook en de Britse koloniale vestigingen, kreeg Bay of Islands haar huidige naam toegewezen.

Herinneringen aan de strijd tussen de Maori-bewoners en de Britse nieuwkomers liggen verspreid over verschillende eilanden. In Waitangi staat het Treaty House, waar in 1840 de overdracht werd getekend tussen de Britten en Maori-leiders. Nieuw-Zeeland werd hiermee onderdeel van het Britse Koninkrijk en de Maori bewoners zouden gelijke rechten krijgen als de Britse inwoners. In het dorpje Russell staat de oudste kerk van Nieuw-Zeeland, die stamt uit het jaar 1835.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen