Blenheim

Deze kleine plaats gelegen in de vallei van Wairau is ongetwijfeld de thuisplaats voor de Nieuw Zeelandse wijn industrie. Wine connoisseurs omschrijven dit gebied als volgt:  er is geen andere regio in de wereld die zich kan meten met Marlborough als het gaat om het kweken van de beste sauvignon blanc druiven. Een groot compliment voor een klein land dat pas sinds 1980 begon met het op grote schaal produceren van deze wijn. Traditioneel is wijn het domein van de Fransen, maar de Nieuw-Zeelandse wijn is hard op weg om de Franse soortgenoten de loef af te steken in Engeland en Amerika.

Heerlijke wijnen
In dit gebied, vlakbij Malborough Sounds, kunt u per fiets of boot verschillende activiteiten ondernemen. Zo kunt u onder begeleiding van een gids, op een gemoedelijk tempo, fietsen tussen de wijngaarden. Na een dag wijnproeven kunt u met zekerheid zeggen: Nieuw-Zeelandse wijnen behoren tot de beste van de wereld!

Voortreffelijke gerechten
Bij een goed glas wijn hoort ook een voortreffelijk gerecht. De Greenlip mossel staat bekend om haar sterke eigenschappen in het tegengaan van stijve gewrichten. Tijdens een cruise in de Malborough Sounds is er de gelegenheid om een mosselboerderij te bezoeken. Proef de Greenlip mossel en spoel deze heerlijke zeevrucht weg met een glas witte wijn.

Luchtvaart en de geschiedenis
Geïnteresseerd in de geschiedenis van de luchtvaart? Dan is het museum in Blenheim zeker een bezoek waard! In het museum zijn originele vliegtuigen uit de eerste en tweede wereldoorlog te bewonderen. Ook het vliegtuig van Lord of the Rings regisseur Peter Jackson staat hier tentoongesteld.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven