Blenheim

Deze kleine plaats gelegen in de vallei van Wairau is de thuisbasis voor de Nieuw Zeelandse wijn industrie. Wijn connaisseurs omschrijven Marlborough zelfs als de beste regio ter wereld voor het kweken van de Sauvignon blanc druiven. Een groot compliment voor een klein land dat pas sinds 1980 begon met het op grote schaal produceren van deze wijn.

Heerlijke wijnen

In dit gebied, vlakbij Marlborough Sounds, kunt u per fiets of boot verschillende activiteiten ondernemen. Zo kunt u onder begeleiding van een gids, op een gemoedelijk tempo, fietsen tussen de wijngaarden. Na een dag wijnproeven kunt u met zekerheid zeggen: Nieuw-Zeelandse wijnen behoren tot de beste van de wereld!

Voortreffelijke gerechten

Bij een goed glas wijn hoort ook een voortreffelijk gerecht. De Greenlip mossel staat bekend om haar sterke eigenschappen in het tegengaan van stijve gewrichten. Tijdens een cruise in de Marlborough Sounds is er de gelegenheid om een mosselboerderij te bezoeken. Proef de Greenlip mossel en spoel deze heerlijke zeevrucht weg met een glas witte wijn.

Luchtvaart en de geschiedenis

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de luchtvaart? Dan is het museum in Blenheim zeker een bezoek waard! In het museum zijn originele vliegtuigen uit de eerste en tweede wereldoorlog te bewonderen. Ook het vliegtuig van Lord of the Rings regisseur Peter Jackson staat hier tentoongesteld.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen