Vakantie Catlins

Catlins is het meest zuidoostelijke gedeelte van het Zuidereiland. Bij het betreden van het dunbevolkte Catlins, is de historie van dit gebied direct te aanschouwen. Ongeveer 180 miljoen jaar geleden was deze kust bedekt met bomen, maar door overstromingen en vulkaanuitbarstingen in de laatste 20.000 jaar zijn deze verwoest. De overblijfselen, ook wel het versteende bos genoemd, zijn bij laag water goed te zien.

De lokale bezoeker
De uitgestrekte stranden zijn vaak geheel verlaten. Echter, verbaas u niet als u toch een lokale bezoeker aantreft. De Nieuw-Zeelandse zeeberen en zeeleeuwen komen regelmatig aan land om te genieten van de zon. In de vorige eeuw werd er op deze diersoort gejaagd, maar omdat dit nu verboden is heeft de populatie zich langzaam aan weer hersteld. Denk bij het observeren van deze diersoort aan het houden van een gepaste afstand, ongeveer 30 meter.

The Nuggets
Vanaf het Wildlife Reserve in Nugget Point heeft u een prachtig uitzicht over  "The Nuggets". Vanaf de meer dan 130 jaar oude vuurtoren kunt u de mooiste foto's maken van de door zee afgesleten rotsen.

De Purakaunui waterval
Gemakkelijk per voet te bereiken is de 20 meter hoge Purakaunui waterval. Deze waterval loopt over 3 lagen en ligt midden in een prachtig podocarp en beech bos.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen