Kaikoura

Een net zo dramatische ligging als Queenstown, maar met beduidend minder toeristen: Kaikoura is een van de best bewaarde geheimen van Nieuw-Zeeland. Uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kaikoura Rangers, kalme stranden en een zee vol leven: dit vissersdorp heeft het allemaal!

Eén van de beste plekken in het land is om walvissen te spotten

Een tour om potvissen te zien, is dus een must-do in Kaikoura.

Zeedieren spotten
De reuzen van de zee gaan hier regelmatig op jacht, waardoor het een van de beste plekken in het land is om walvissen te spotten. Een tour om potvissen te zien, is dus een must-do in Kaikoura. Daar houdt het zeeleven echter niet mee op! Zwem met dolfijnen of snorkel tussen de zeehondenkolonie die hier leeft. Meer geïnteresseerd in de gevleugelde bewoners van het gebied? Maak een wandeling langs de kustlijn om de broedplaatsen van albatrossen en andere bijzondere vogelsoorten van dichtbij te zien.

De bergen in
De bergketen die bij Kaikoura naar de zee beweegt, is een uitloper van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Vanaf het strand zien de ruige pieken er al imposant uit, maar ze zijn ook van dichterbij mee te maken. Een wandelpad loopt omhoog over de 1600 meter hoge Mount Fyffe. Trek een volle dag uit voor een hike naar de top, of wandel een deel van de route naar boven. Het is een uitdagende tocht, maar de moeite wordt beloond: het uitzicht van boven op de berg is werkelijk fenomenaal. In het zuiden ligt het Banks-schiereiland en in het noorden het Noordereiland; maar het zicht lijkt bijna tot in het oneindige uit te strekken.

Verse vis
Kaikoura heeft slechts enkele duizenden inwoners – het aantal restaurants en winkels is dus vrij beperkt in het dorp. Wat hier wél in overvloed aanwezig is, is verse vis. Het traditionele vissersdorp staat bekend om de goede kwaliteit van de vis en zeevruchten. Ga voor een luxe maaltijd met kreeft, geniet van een verse portie fish 'n chips of neem een heerlijk gevulde vissoep.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen