Nelson

Nelson is een populaire bestemming voor toeristen, mede dankzij het heerlijke klimaat en de prachtige stranden in de nabije omgeving. Daarnaast staat Nelson ook bekend als de stad met de meeste zonuren van Nieuw Zeeland. Indien u de mogelijkheid heeft breng dan zeker een bezoek aan de ochtendmarkt op zaterdag waarbij u kennis maakt met de kunst en cultuur van de bewoners. Op deze markt vindt u een mix van heerlijke verse streekproducten en diverse kunst en cultuur van de bewoners en kwekers die in dit gebied wonen.

Daarnaast is een mooie fietstocht vanuit het hart van deze kleine plaats een aanrader, waarbij u door het bos en langs het strand fietst. Met een kleine loop/fiets ferry steekt u over naar een werf met klein winkeltjes en enkele restaurants en cafés. Het mooie van deze fietstocht is dat u geen heuvels hoeft te beklimmen en aan het einde kunt besluiten om opgehaald te worden.

nz_nsn_abeltasman3_i

Abel Tasman National Park
De omgeving van Nelson staat bekend als een uitstekend wijngebied maar ook sportliefhebbers kunnen zich hier goed uitleven. Paragliden, raften, parachutespringen en kajakken op zee, zijn enkele voorbeelden. Op ongeveer een uur rijden vanuit Nelson vindt u de gouden stranden van het Abel Tasman National Park, waar u zelf kunt bepalen hoe actief of passief u een bezoek aan dit naar de Nederlandse ontdekker vernoemde park wilt maken. Vaar met een watertaxi het park in en wandel terug via een schitterende route langs de kust. Kajakken naar een zeehonden kolonie is een andere fantastische manier om het park en haar bewoners te leren kennen. 

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen