Regio's & Plaatsen in Nieuw-Zeeland

Regio's & Plaatsen Nieuw-Zeeland

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Nieuw-Zeeland? Lees hier meer over onder andere Auckland, Bay of Islands, Christchurch, Fox Gletsjer, Mt. Cook, Rotorua, Te Anau en Wellington.

Auckland

Ongeveer één op de drie Nieuw-Zeelanders leeft in de Auckland regio of in deze stad op het Noordereiland. In en rondom het centrum zijn veel musea, kunstgalerijen en parken gelegen. Het oudste park van de stad is het Auckland Domain, een park waar men heerlijk kan wandelen. Vanaf de 328 meter hoge Sky Tower heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Alles over Auckland

Bay of Islands

De Bay of Islands kent een subtropisch klimaat. Het telt ongeveer 150 kleine eilandjes, waarvan sommige geheel zijn begroeid met pohutukawa-bomen. Bezoekers vinden er grillige baaien, uitgestrekte zandstranden, hoge duinen en diepblauw water. U kunt er uitstekend zeilen, waterskiën, diepzeeduiken, zeevissen en wandelen door regenwouden met oeroude kauribomen.

Alles over Bay of Islands

Blenheim

Deze kleine plaats gelegen in de vallei van Wairau is de thuisbasis voor de Nieuw Zeelandse wijn industrie. Wijn connaisseurs omschrijven Malrborough zelfs als de beste regio ter wereld voor het kweken van de Sauvignon blanc druiven. Een groot compliment voor een klein land dat pas sinds 1980 begon met het op grote schaal produceren van deze wijn.

Alles over Blenheim

Catlins

Catlins is het meest zuidoostelijke gedeelte van het Zuidereiland. Bij het betreden van het dunbevolkte Catlins, is de historie van dit gebied direct te aanschouwen. De overblijfselen, ook wel het versteende bos genoemd, zijn bij laag water goed te zien.

Alles over Catlins

Christchurch

Deze grootste stad op het Zuidereiland wordt ‘de meest Engelse stad buiten Engeland’ genoemd en heeft veel Victoriaanse gebouwen in neogotische stijl en u vindt er veel parken en plantsoenen. Vanuit de stad zijn er verschillende dagtochten te maken naar de thermische bronnen van Hanmer Springs, het Franse stadje Akaroa of naar de walvissen voor de kust van Kaikoura.

Alles over Christchurch

Dunedin

De Schotse stad Dunedin ligt aan het begin van het schiereiland Otago, dat een groot aantal bezienswaardigheden bezit, zoals prachtige tuinen, het enige kasteel dat Nieuw-Zeeland rijk is, de witte zandstranden St. Clair en St. Kilda, duinen en steile kliffen waar zeehonden en pinguïns voorkomen.

Alles over Dunedin

Fox Glacier

Het Westland Nationaal Park omvat het gebied rondom de Franz Josef- en Fox gletsjer en strekt zich uit van de hoogste alpentoppen tot de verlaten stranden aan de Tasman Zee. De smalle strook land tussen de alpen en de zee biedt een grote verscheidenheid aan landschap, zoals besneeuwde bergen, gletsjers, regenwouden, meren, watervallen, weilanden en kustlagunes.

Alles over Fox Glacier

Kaikoura

Kaikoura ligt op de plek waar de zee en de bergen elkaar ontmoeten. Kaikoura ligt halverwege Blenheim en Christchurch en heeft voornamelijk bekendheid door het spotten van walvissen in dit gebied. Het plaatsje is uitgegroeid van een slaperig vissersplaatsje tot één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land.

Alles over Kaikoura

Mount Cook

De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is 3764 m hoog en ligt in het Mount Cook-nationaal park, midden in de Zuidelijke Alpen. De hoge alpen in dit nationaal park worden tot de beste klimgebieden ter wereld gerekend. Met helikopters en vliegtuigjes kunt u rondom de top cirkelen. Op het sneeuwveld van de nabij gelegen Tasmangletsjer kunt u skiën. Wandelaars komen in dit park beslist aan hun trekken.

Alles over Mount Cook

Napier

Napier is een schitterende stad aan de Grote Oceaan. Overal zijn pastelkleurige gebouwen, welke een internationale reputatie hebben gekregen. Naast de art-decostijl wordt de omgeving van Napier gezien als één van de belangrijkste wijngebieden van Nieuw-Zeeland.

Alles over Napier

Nelson

Nelson is een populaire bestemming voor toeristen, mede dankzij het heerlijke klimaat en de prachtige stranden in de nabije omgeving. Daarnaast staat Nelson ook bekend als de stad met de meeste zonuren van Nieuw Zeeland. Op ongeveer een uur rijden vanuit Nelson vindt u ook de gouden stranden van het Abel Tasman National Park.

Alles over Nelson

Queenstown

Queenstown is een trekpleister voor iedereen die van mooie vergezichten, avontuurlijke sporten en gezellige winkeltjes, restaurants, bars en cafés houdt. Daarnaast is het al sinds 1885 een aantrekkelijk vakantieoord voor the rich and famous zoals de Nieuw-Zeelandse acteur Sam Neil.

Alles over Queenstown

Rotorua

Rotorua is gelegen in het hart van het Noordereiland, aan de zuidkant van het gelijknamige meer. Het plaatsje ligt te midden van een geisergebied en is hierdoor al meer dan 100 jaar een belangrijke toeristenbestemming op het Noordereiland.

Alles over Rotorua

Taupo

De stad Taupo ligt aan de noordelijke kant van het gelijknamige meer, in een prachtige schilderachtige omgeving. Het meer is ontstaan door een gigantische uitbarsting en is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en Australië.

Alles over Taupo

Te Anau

Bij het woord 'fjord' denkt bijna iedereen aan Scandinavische landen als Noorwegen. De Nieuw-Zeelandse fjordenkust bevat echter een net zo indrukwekkend natuurgebied, met nog een groot voordeel: zon! Te Anau, een lieflijk dorpje op het zuidereiland, heeft de ideale ligging als uitvalsbasis voor wie op ontdekkingstocht wil gaan in dit bijzondere natuurgebied.

Alles over Te Anau

Waitomo

In de Maori-taal betekent Waitomo letterlijk: ‘Water dat door een hol stroomt’. Waitomo staat bekend als een gebied met een gigantisch groot grottenstelsel. Het gebied omvat meer dan 45 km, waarvan slechts 2,5 km zijn opengesteld voor publiek.

Alles over Waitomo

Wanaka

Wanaka wordt gezien als het kleine zusje van avonturenstad Queenstown. Dit kleine dorp kenmerkt zich door een groot en gelijknamig meer en biedt u de mogelijkheid om op diverse manieren te genieten van de prachtige natuur.

Alles over Wanaka

Wellington

Wellington ligt aan Port Nicholson, een natuurlijke haven aan de Cook Street. Het is een mondaine, drukke en bruisende stad van ruim 350.000 inwoners. Cultuurliefhebbers komen er zeker aan hun trekken, want er zijn genoeg theaters en musea, zoals bijvoorbeeld het Te Papa Museum!

Alles over Wellington