Queenstown

Queenstown  is  een trekpleister voor iedereen die van mooie vergezichten,  avontuurlijke sporten en gezellige winkeltjes, restaurants, bars en cafés houdt.  Daarnaast is het al sinds 1885 een aantrekkelijk vakantieoord voor  the rich and famous  zoals  de Nieuw-Zeelandse acteur Sam Neil (bekend van onder andere Jurrasic Park), die naast zijn werk op de filmset, hier ook een succesvolle wijngaard heeft. Queenstown kreeg in begin 2000 ook veel belangstelling door de film series The Lord of  the Rings en de Hobbit, u kunt ter plaatse een excursie boeken naar deze filmlocaties.

Shotover & Kawarau River
Beproef uw geluk in de natuur met een wandeling langs de Shotover Rivier die vanuit de Zuidelijke Alpen via de Kawarau rivier het meer van Wakatipu in stroomt. The Shotover rivier staat wereldwijd bekend als de rivier waarin het meeste goud gevonden kan worden. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere dingen te doen in Queenstown en omgeving.

nz_zqn_canyon_swing_purenewzealand

Houdt u van water, hoogte en snelheid? Breng dan een bezoek aan de Kawarau rivier, wat u hier ziet zult u zeker verbazen! Hoog boven deze rivier even ten noorden van Queenstown hoort u in de verte al '3,2,1 bungy!' en met een vaak ijzingwekkende schreeuw springen avontuurlijke reizigers van een 43 meter hoge brug. Het bungy jumpen is één van de vele avontuurlijke sporten die u in Queenstown en omgeving kunt doen. Wat dacht u verder van wildwater varen, jetboating of paragliden?

Wijnliefhebbers
Voor de wijnliefhebbers zijn de heuvels in Bannocburn even buiten Queenstown een aanrader om te bezoeken. Dit is de bron voor de meest zuidelijke pinot noir ter wereld! Genoeg te beleven dus, u hoeft zich niet te beperken tot de stad: de directe omgeving van Queenstown biedt ook tal van mogelijkheden.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen