Vakantie Rotorua

Rotorua is gelegen in het hart van het Noordereiland, aan de zuidkant van het gelijknamige meer. Het plaatsje ligt te midden van een geisergebied en is hierdoor al meer dan 100 jaar een belangrijke toeristenbestemming op het Noordereiland. De altijd aanwezige rotte geur van eieren door het waterstof zwavelgas is niet echt uitnodigend, maar de hete en stomende thermaal baden, geneeskrachtige bronnen en omringende meren, rivieren en kleine bergstroompjes maken alles meer dan goed. Rotorua ligt in een mysterieus landschap en is verder een belangrijke plaats voor de Maori-cultuur.

De Maori's
De lokale Te Arawa Maori bevolking staan bekend als de Maori ambassadeurs van Nieuw Zeeland. Hun motto is 'He aha te mea nui o te ao'(What is the most important thing in the world?) 'He tangata, he tangata, he tangata' (It is the people, it is the people). Je kunt tijdens diverse excursies kennis maken met de oude gewoontes en de geschiedenis van deze eerste bewoners van Nieuw-Zeeland. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een georganiseerde avond met zang, dans en een originele grondoven maaltijd of een meer persoonlijke ontmoeting met een Maori familie die jou uitnodigt voor een traditionele maaltijd bij hun thuis.

nz_rot_te_puia_maori_purenewzealand

De natuur speelt eveneens een belangrijke rol in het leven van de Maori die zich Kaitiaki of beschermers van hun omgeving noemen. Trek je graag de wandelschoenen aan? Dan is de vier uur durende wandeling met een Maori gids in het oerbos van Whirinaki een echte aanrader.

Indien je na alle activiteiten en nieuwe indrukken toe bent aan een beetje ontspanning dan is de Polynesian Spa in Rotorua de perfecte plek om de enigszins vermoeide spieren tot rust te laten komen. Laat je verwennen en geniet van het uitzicht over Lake Rotorua!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen