De stad Taupo ligt aan de noordelijke kant van het gelijknamige meer, in een prachtige schilderachtige omgeving. Het meer is ontstaan door een gigantische uitbarsting en is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en Australië.

Even buiten het centrum van Taupo ligt de favoriete verblijfplaats van koning Willem Alexander en koningin Maxima. Indien u een wandeling van ongeveer 40 minuten langs de Waikato rivier maakt, kunt u een glimp opvangen van de Huka Lodge waar het bruidspaar in 2002 tijdens hun huwelijksreis verbleef. De luxe lodge ligt aan de langste rivier van het land (400 kilometer) ‘Waikato Rivier’, welke vanuit Lake Taupo naar de Tasman Zee stroomt. Lake Taupo staat  erg bekend om  de grote hoeveelheid forel. U kunt een excursie boeken waarbij u met een klein bootje het meer op gaat om te gaan vissen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om vanaf het dek van een mooie catamaran te genieten van het prachtige uitzicht op de drie actieve vulkanen ten zuiden van het meer. Tijdens de wintermaanden van juni t/m augustus is er zelfs de mogelijkheid om op één van deze vulkanen te gaan skiën.

Tongariro National Park uitzicht

Tongariro National Park
Op ongeveer 2-2,5 uur rijden ligt het Tongariro National Park. Het Tongariro National Park is wereldwijd bekend vanwege ‘The Tongariro Alpine Crossing’, een pittige acht uur durende wandeling over en langs een indrukwekkend actief vulkanisch gebied. Ons advies luidt, vertrek zo vroeg mogelijk richting het Nationale Park, zodat u eerder start dan de andere wandelaars die later in de ochtend arriveren. In de vroege namiddag arriveert u moe maar voldaan weer terug bij uw accommodatie.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen