Vakantie Te Anau

Bij het woord 'fjord' denkt bijna iedereen aan Scandinavische landen als Noorwegen. De Nieuw-Zeelandse fjordenkust bevat echter een net zo indrukwekkend natuurgebied, met nog een groot voordeel: zon! Te Anau, een lieflijk dorpje op het zuidereiland, heeft de ideale ligging als uitvalsbasis voor wie op ontdekkingstocht wil gaan in dit bijzondere natuurgebied.

Het Nieuw-Zeelandse alpendorp biedt een ruime keuze uit restaurants, accommodatie en winkels. Kortom: al het nodige voor reizigers die zich willen voorbereiden op - of willen bijkomen van - een wandeling over de beroemde Milford Track.


De fjorden van Nieuw-Zeeland
Fiordland Nationaal Park is het grootste natuurpark van het land. Verken hier meer dan 1,2 miljoen hectare aan beboste heuvels, spiegelende meren, duizenden watervallen en natuurlijk de ruige fjorden die door het landschap insnijden. Laat je betoveren door de onaangetaste natuur in deze regio - de mysterieuze steile bergen en kronkelende zeearmen lijken wel thuis te horen in Jurassic Park!

De ongerepte wildernis van Fiordland Nationaal Park is op verschillende manieren te ervaren, zoals over de meerdaagse wandelroutes in het park. De Milford Track wordt zelfs gezien als een van de mooiste wandeltochten ter wereld. De route van ruim 50 kilometer loopt langs fraaie meren, imposante watervallen, ruwe bergpassen, spannende hangbruggen en adembenemende uitzichten over valleien.

Een andere mogelijkheid is om de wonderschone omgeving vanaf het water te aanschouwen. Cruiseschepen brengen reizigers naar de mooiste afgelegen plekjes in het nationaal park, waaronder Browne Falls - een van de hoogste watervallen ter wereld.

De Glimwormgrotten
Een verborgen ondergrondse wereld openbaart zich in deze grotten aan de westkust van het meer Te Anau. Met een bootje kan de plek bezocht worden om een bijzonder geologisch verschijnsel van dichtbij mee te maken. Duizenden lichtgevende glimwormen, een soort die alleen in Nieuw-Zeeland leeft, vormen samen een uniek glinsterend kunstwerk in de stille duisternis van de grot.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen