Weer & klimaat Nieuw-Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Hoe is het weer & klimaat in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland bevindt zich op het zuidelijk halfrond, hierdoor zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van Nederland. Dat is goed om rekening mee te houden wanneer je op reis wilt naar Nieuw-Zeeland. Maar wat is er nog meer belangrijk als het gaat om het weer in Nieuw-Zeeland? We kijken hiervoor naar het klimaat, de temperatuur en het regenseizoen.

Wat is het klimaat in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat. Dit zorgt ervoor dat er zachte winters en warme zomers zijn. Daarnaast is er het gehele jaar kans op neerslag. De vele regenval zorgt voor een weelderig en groen landschap. Qua temperatuur kunnen er op relatief kleine afstanden grote verschillen zijn, dus houd daar rekening mee. Het weer in Nieuw-Zeeland kan zeer wisselvallig zijn, dus er is niet echt een vaste voorspelling te maken. Het klimaat op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is gematigder dan het Noordereiland. Naarmate je verder naar het zuiden reist, wordt het steeds een stukje koeler. Qua natuur is het Noordereiland totaal verschillend van het Zuidereiland, dus het is aan te raden om beide eilanden te bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Over het algemeen worden de maanden van oktober tot en met maart gezien als de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland. Dit zijn namelijk de droogste en de warmste maanden. Tussen juni en augustus is het winter in Nieuw-Zeeland. De temperatuur schommelt dan tussen de 10 en 15 graden. In de bergen is het aanzienlijk koeler dan daarbuiten. In Nieuw-Zeeland worden de maanden december tot en met maart gezien als het hoogseizoen en juni tot en met augustus het laagseizoen.

Is er een regenseizoen in Nieuw-Zeeland?

Er is geen regenseizoen in Nieuw-Zeeland, aangezien het er het hele jaar door kan regenen. Door de enorme verschillen in hoogte is er ook een groot verschil in de hoeveelheid neerslag in Nieuw-Zeeland. In de winter kunnen met name in het noorden hevige regenbuien vallen. Aan de westkant van het Zuidereiland valt bovendien meer regen dan aan de oostzijde. Dit heeft te maken met stuwregens die voortkomen uit depressies vanuit de Tasmanzee. Maar in de zomermaanden valt over het algemeen aanzienlijk minder regen dan in de wintermaanden. Het is dus goed om daar rekening mee te houden als je een reis naar Nieuw-Zeeland gaat plannen.

Wanneer op reis naar Nieuw-Zeeland?

Als we kijken naar het weer in Nieuw-Zeeland, dan worden de maanden oktober tot en met maart gezien als de beste reistijd. Kijk voordat je gaat altijd naar het actuele weer in Nieuw-Zeeland, zodat je overal op voorbereid bent. Bij FOX hebben we het hele jaar door avontuurlijke rondreizen naar het bijzondere Nieuw-Zeeland. Kijk in ons aanbod individuele rondreizen in Nieuw-Zeeland en zoek de reis uit die het beste bij jouw wensen past.

 

Klimaat Nieuw-Zeeland Gem. maximale temperatuur Gem. minimale temperatuur Gem. aantal zonuren Gem. mm neerslag
Januari 22°C 14°C 8 98
Februari 23°C 14°C 8 95
Maart 21°C 12°C 6 95
April 18°C 10°C 8 103
Mei 16°C 7°C 8 117
Juni 14°C 5°C 4 110
Juli 13°C 3°C 4 107
Augustus 14°C 4°C 5 107
September 15°C 7°C 6 94
Oktober 17°C 9°C 7 106
November 19°C 11°C 7 92
December 21°C 13°C 8 99

Reisaanbod Nieuw-Zeeland

Ontdek de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, zoals de Fox Glacier, geisers van Rotorua en het Abel Tasman Park.

Naar het reisaanbod

Landinformatie Nieuw-Zeeland

De adembenemende natuur van Nieuw-Zeeland, vindt u nergens anders ter wereld. Tel daar de ontspannende bevolking en enkele prachtige steden bij op en geniet van de ongekende vrijheid die dit land in u naar boven zal brengen!

Lees meer