Vakantie Wellington

Veel landen hebben voor hun hoofdstad een leuke slogan, zo is die van Amsterdam bijvoorbeeld 'Iamsterdam' en gebruiken ze in Duitsland de slogan 'We know Berlin'. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is niet Auckland of Christchurch maar de havenstad Wellington, ook wel 'The coolest little capital in the world' genoemd!

Cultuur snuiven
Breng zeker een bezoek aan het National museum van Nieuw Zeeland 'Te Papa', wat in Maori: 'Ons Huis' betekend. Het gratis te bezoeken museum staat  in de top 40 van de meest interessante musea in de wereld  en laat zelfs New York's Guggenheim en Getty Centre in Los Angeles achter zich. De koffie staat klaar in het meer Boheemse stadsdeel  met onder andere Cuba Street  waar u een gezellige mix van bekende winkelketens en boetiekjes kunt vinden. Verder is Wellington de geboorteplaats van de bekende Lord of the Rings en Hobbit films. De filmstudio's in de wijk Miramar zijn niet voor het publiek toegankelijk maar de nabijgelegen Weta Cave is voor elke Hobbit fan een zekere must visit!

nz_wlg_mount_victoria_purenewzealand

In de omgeving
Indien u fit genoeg bent voor een stevige wandeling dan is een klim naar de top van Mount Victoria op loopafstand van het centrum  een echte aanrader. Daarnaast is Mount Victoria ook met de auto te bereiken. Eenmaal op de top aangekomen heeft u een wijds uitzicht over de stad en omgeving. Daarnaast zorgen we ervoor dat u een speciale ontmoeting heeft met de meest bekende vogel in Nieuw-Zeeland 'de Kiwi'. Waarschijnlijk de enige mogelijkheid gedurende onze reizen om oog in oog te staan met deze zeldzame vogel.

's Avonds kunt u heerlijk gaan eten in restaurant Matterhorn of het restaurant van Nieuw-Zeelands TV chef Logan Brown. Cultuurliefhebbers kunnen hun avond ook vullen met een bezoek aan één van de vele theaters die in de stad te vinden zijn.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen