12-daagse single groepsreis Fjorden, Gletsjers en Elanden in Noorwegen

Nieuw in ons reisaanbod
Je krijgt van ons:
  • Actief kayakken en elanden spotten in het Gudbrandsdal
  • Cruises over de prachtige Geirangerfjord en de Oslofjord
  • Bezoek aan hippe steden Oslo, Bergen en Ålesund
  • Bezoek aan Briksdalsbreen-gletsjer en Norsk Bre gletsjermuseum
  • Vliegen met KLM inclusief ruimbagage!

Woeste natuur, diepe fjorden en hippe steden, je vindt het allemaal in Noorwegen!

Ga met ons mee op deze nieuwe reis naar de mooiste plekken in Noorwegen. De prachtige kustlijn, de fjorden, de bergen in het binnenland en de talrijke activiteiten kenmerken deze schitterende rondreis. Noorwegen heeft meer dan duizenden fjorden, maar de fjorden die het meest tot de verbeelding spreken met prachtig blauw water en omringd door majestueuze kliffen, liggen aan de westkust. En enkele van die fjorden ontdekken we samen tijdens deze rondreis, zoals de Sognefjord en de Geirangerfjord, die zelfs is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Maar deze reis biedt meer dan alleen fjorden. Je brengt ook een bezoek aan de oude hanzestad Bergen met zijn gekleurde huisjes, het Art Nouveaustadje Ålesund (vanuit Ørsta) en de Noorse hoofdstad, Oslo.
Eet je tussendoor een ‘lefse’? Een echte Noorse lekkernij!

Comfortabele, centraal gelegen hotels
Zoals je van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel busvervoer met ervaren chauffeurs. Vanaf het vliegveld naar ons eerste hotel in Oslo nemen we de expresstrein, een ervaring! We overnachten in goede toeristenklassehotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden óf middenin de prachtige natuur. Overal is het ontbijt inbegrepen, en af en toe ook het diner. Zo verblijven we in de natuur van het Gudbrandsdal in een heerlijk hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner) en maken we hier een aantal excursies om de omgeving te ontdekken. Genoemde prijzen zijn op basis van een kamer op indeling, d.w.z. dat je de kamer deelt met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Uiteraard heb je de mogelijkheid een eenpersoonskamer voor alleengebruik te boeken.

Inbegrepen excursies
In de reissom zijn een aantal excursies reeds opgenomen, zoals een kanotocht, een elandensafari, een boottocht over de Oslofjord, een bezoek aan de Briksdalgletsjer en uiteraard een tocht over de beroemdste fjord van Noorwegen, de Geirangerfjord. Wil je nog méér beleven? Ter plaatse kun je nog wat extra excursies doen, maar let op: enkele daarvan dien je reeds bij boeking vast te leggen. Zie hiervoor het tabblad ‘extra opties’.

Onze Nederlandssprekende reisleiders staan voor je klaar
Deze rondreis wordt begeleid door onze eigen ervaren reisleiders, die je met raad en daad zullen bijstaan. 
 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 15 / maximaal 30 deelnemers