12-daagse groepsrondreis Oezbekistan: Hart van de Zijderoute

Je krijgt van ons:
  • Uitgebreide bezoeken aan de steden van de Zijderoute
  • Inclusief entreegelden t.w.v. €50,-
  • Comfortabele binnenlandse vlucht
  • Dagexcursie naar Shahrisabz (geboorteplaats Timoer de Grote)
  • Folkloreshow in Bukhara

Fascinerende steden, verlaten woestijn landschappen en levendige bazaars

Reis met ons mee door het hart van de historische Zijderoute en ontdek de parel van Centraal-Azië. Oezbekistan is een uiterst vrij en veilig land met een zeer vriendelijke bevolking. Al eeuwen lang was de Zijderoute de belangrijkste verbinding tussen het oosten en het westen.

Dat Oezbekistan destijds heeft geprofiteerd van zijn strategische ligging aan deze winstgevende handelsroute zien we vandaag de dag terug in schitterende historische steden als Bukhara en Samarkand die we je graag laten zien. Ontdek rijkelijk gedecoreerde Koranscholen met turquoise tegeltjes en levendige bazaars vol kruiden en specerijen. Tussen de steden reizen we door verlaten woestijnlandschappen die vroeger het decor vormden voor ellelange karavaanroutes van soms wel duizenden kamelen. We overnachten in comfortabele hotels in deze historische steden, veelal op loopafstand van de gezellige stadscentra.

Uiteraard reizen wij met onze eigen bus en hebben we gekozen voor een comfortabele binnenlandse vlucht. Voor het gemak hebben we de entreegelden inclusief gemaakt en overnachten we in de joert op basis van volpension.

Graag laten wij je alle hoogtepunten van dit bijzondere land zien. Reis je met ons mee het avontuur tegemoet? 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers