25-daagse groepsrondreis Zijderoute van Oezbekistan naar China

Je krijgt van ons:
  • Rondreis door Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan en China
  • Bezoek aan de spectaculaire Mogao Grotten in Dunhuang
  • Binnenlandse vluchten en hogesnelheidstreinen
  • Entreegelden in Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan
  • Bezoek aan Tibetaans klooster in China

Wandel door sprookjesachtige steden, reis langs uitgestrekte landschappen en ontdek eeuwenoude culturen in Centraal Azië!

De historische zijderoute is eeuwenlang het toneel geweest van karavaanroutes tussen het oosten en het westen. De handel in zijde was destijds de belangrijkste ontstaansreden van dit netwerk aan routes door Centraal-Azië. Reis met FOX langs de hoogtepunten aan deze wereldberoemde wegen en ontdek de sprookjesachtige steden van Oezbekistan, de indrukwekkende natuur van Kirgizië en Kazachstan en sluit de reis af met boeddhistische grotkunst en de overblijfselen van vele dynastieën in fascinerend China.

Onze reis start in Samarkand met zijn fameuze Registanplein met imposante moskee en koraanschool, gedecoreerd met prachtig blauw tegelwerk. We bezoeken verschillende kleurrijke mausolea en reist door naar Bukhara, bekend om het oude fort, en heerlijk struint door het authentieke centrum met kleine bazaars. Per hogesnelheidstrein bereiken we de moderne hoofdstad Tasjkent met fraai ontworpen metrostations, groene stadsparken en statige gebouwen.

Comfortabel vliegen we vanuit Tasjkent naar Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië. Ook hier zie je de invloeden van het Sovjettijdperk goed terug in de imposante bouwwerken. We reizen door uitgestrekte landschappen en zien de besneeuwde toppen van het Tiensjangebergte. We volgen de contouren van het grote Issykkul meer voordat we de grens met Kazachstan binnen rijden om te wandelen door de Valley of Castles, een schitterende canyon met prachtige vergezichten. We verkennen Almaty, de grootste stad van het land en pakken hier het vliegtuig voor onze vlucht naar buurland China. 

Daar aangekomen ontdekken we de moslimcultuur van de Oeigoeren in de autonome provincie Xinjiang, zien we prachtig bewaard gebleven boeddhistische grotkunst en reizen we comfortabel per hogesnelheidstrein langs de Taklamakan woestijn. Uiteraard mag een ritje op een kameel door de woestijn niet ontbreken voor het ultieme zijderoute gevoel. We zien minaretten, moskeeën en boeddhistisch-Tibetaanse kloosters en tevens de overhangende muur in Jiayuguan. De officiële zijderoute eindigt bij de Westpoort in Xi’an, waar we natuurlijk ook het Terracotta Leger van keizer Qin zien. Dan reizen we door naar Beijing, de klassieke hoofdstad van dit gigantische rijk, om de Verboden Stad en de Grote Muur te bezoeken. 

Deze reis neemt je mee langs duizenden kilometers indrukwekkende geschiedenis, waarbij je onderweg vele bevolkingsgroepen, religies, culturen én de samensmelting daarvan leert kennen. Ga je met ons mee?

 


 

 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers