25-daagse groepsrondreis Zijderoute van Oezbekistan naar China

Hoe beoordelen andere reizigers deze reis?

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,7

Gemiddelde beoordeling

13 reizigers beoordelen deze reis met een:

7,7
Toegevoegd op: 01-10-2019

Verrassende bestemmingen met afwisselende cultuur en natuur

Er is geen omschrijving ingevuld.

8,3
Toegevoegd op: 29-09-2019

Verassend,onbekend ,overweldigend

Hotel in Almaty was bedroevend!

Wil Beckers
8,0
Toegevoegd op: 29-09-2019

Bijzondere reis door vier landen.

Een mooie, bijzondere maar ook vermoeiende reis. Oezbekistan heeft prachtige Moskee's, minaretten etc, etc. De natuur in Kirgizië is er erg mooi. Wij hebben daar nog een extra wandeling gemaakt, die zeker de moeite waard is om op te nemen in het programma. De canyon in Kazachstan is mooi maar verder vonden wij Kazachstan niet echt een toegevoegde waarde aan de reis. China is een beleving om doorheen te reizen en zeker de moeite waard. Ik zou overwegen om de reis andersom aan te bieden. Eerst het drukke China, met vroeg opstaan, veel treinreizen, lange dagen en de reis afsluiten in Oezbekistan waar het een stuk relaxter reizen is.

Annelies Rossen
9,3
Toegevoegd op: 29-09-2019

Van 1001 nacht gevoel in Oezbekistan naar het land van de reizende zon !

Oezbekistan is met zijn blauw, groene moskeeën, madrassen, mozaïeken, mausoleums en minaretten ( de 5 m-en) een sprookjesachtig land. Kirgizië is een land waar de natuurpracht voor zichzelf spreekt met de eeuwig besneeuwde bergtoppen altijd in zicht. Kazachstan is een korte stop en dus eigenlijk alleen maar gebruikt als doorreis land. Om vervolgens in China te komen en mooi op te bouwen van het nog minder ontwikkelde westelijke deel naar het drukkere Xi'an met zijn terracotta leger en Beijing met al zijn hoogtepunten! Het is prachtig op de echte 'oude muur' en de meer bekendere delen van de Chinese muur te kunnen bezoeken. Deze reis is een echte aanrader zelfs voor mensen zoals wij die al eens een China reis gedaan hadden, je ziet zoveel prachtige dingen !

Mevr Schellekens uit België
7,7
Toegevoegd op: 28-09-2019

Mooie reis met veel diversiteit in cultuur en natuur.

Extra ten opzichte het reisprogramma was een tripje met de metro in Tasjkent en een wandeling in een vallei bij Karakol. Beide zeer de moeite waard! September was een hele goede maand voor deze reis vanwege het weer en het feit dat de kuddes in Kirgizië vanuit de bergen naar de steden worden gebracht. Het is een fantastische reis met heel veel hoogtepunten! Van alle islamitische gebouwen met turquoise mozaïeken in Samarkand via de mooie natuur in Kirgizië met bergen en het Issyk Kul meer, naar de woestijn en grote steden in China met boeddhistische tempels, de Grote Muur, het Terracotta Leger en typische Chinese architectuur. Enige reiservaring en een goede fysieke conditie zijn aan te bevelen. Een intensieve, mooie en lange reis vol met diversiteit.

8,3
Toegevoegd op: 28-09-2019

Mooie invalshoek nl zijderoute voor verrijkende bestemmingen en nieuwe horizonten

Er is geen omschrijving ingevuld.

Marc Schellekens uit Belgie
10,0
Toegevoegd op: 06-07-2019

Unieke belevenis! Mooie kennismaking met landen en mensen ... om nog lang na te genieten...

Er is geen omschrijving ingevuld.

9,0
Toegevoegd op: 02-07-2019

Van "Samarkand tot Beijing" opende voor mij een onbekend deel van de wereld.

Het overwegen waard de reis in omgekeerde volgorde uit te voeren. Dus eerst het drukke deel in China en daarna het minder vermoeiende deel in de drie "Stannen". Het merendeel van de reizigers zal toch voornamelijk uit (jonge) senioren bestaan. Zeker de toevoegingen van Marc opnemen in het programma.

Jan Belt, Leiden.
7,7
Toegevoegd op: 02-07-2019

Een indrukwekkende reis met een onbekende geschiedenis!

Er is geen omschrijving ingevuld.

10,0
Toegevoegd op: 01-07-2019

Zeer Verrassende ervaring in landen waarover in Nederland niet zo veel bekend is

De alternatieve excursies die de reisleider aangeboden heeft waren top!!!!! Almaty foodmarket, Food tasting Karakol, Diety Oguz bij Karakol (andeling in vallei), Graffity walk in Bishkek, Urumqi city walk, Nightmarket Dunhuang, verborgen Beijing walk

Agnes uit Boxmeer