Oman


Het Sultanaat Oman is gelegen aan de zuidoostkust van het Arabische schiereiland. Oman is een verrassend land. Het landschap is spectaculair met prachtige idyllische oases en de stilte van de woestijn. Ook de cultuur is veelzijdig, overal herinneren forten en kastelen aan een zeer glorieus verleden. Oman houdt zich vast aan zijn traditionele cultuur en dat maakt het land juist zo boeiend!

Lees onze uitgebreide informatie over Oman.

2

Rondreizen in Oman

Rondreis Oman – Ontdek het geheim van Oman

Oman is een bestemming die misschien niet voor iedereen voor de hand ligt als het gaat om een rondreis, maar dat maakt Oman juist zo bijzonder. Tijdens een rondreis in Oman ontdek je het best bewaarde geheim van het Arabisch Schiereiland. De reis brengt je naar de meest bijzondere hoogtepunten van dit land: van de bergen van Jebel Akhdar tot gouden zandduinen van de eindeloze Wahiba woestijn.

Rondreis Oman: een reis langs uitersten

In Oman hangt een authentiek Arabische sfeer en vervlogen tijden komen hier weer tot leven. De rondreis in Oman brengt je van de vruchtbare wadi’s met dadelpalmen en turquoise gekleurde water naar de Wahiba woestijn met de gouden zandduinen. Rijd per 4-wheeldrive door deze machtige woestijn, overnacht in een bedoeïenkamp en geniet van de allermooiste zonsondergang.

De hoofdstad Muscat

Een bezoek aan de hoofdstad Muscat mag niet ontbreken tijdens de rondreis, dit is meestal ook meteen het startpunt van de reis. Hier bezoeken we de Sultan Qaboos Grand Mosque. Dit meesterwerk is geheel uit marmer opgetrokken. In deze moskee kunnen we een bijzonder handgemaakt Perzisch gebedskleed bekijken waar 600 vrouwen ruim zes jaar aan hebben gewerkt. En natuurlijk struinen we ook rond in de eeuwenoude straatjes van Muscat en we brengen een bezoek aan een souk met de heerlijke geur van wierook.

Een bezoek aan een souk

Tijdens een rondreis in Oman brengen we ook een bezoek aan een traditionele souk. Zo is een bezoek aan de vrouwensouk van Ibra onderdeel van onze rondreizen. Hier komen vrouwen vanuit de wijde omgeving naartoe om hun waar te verhandelen. Hierna is het mogelijk dat we tijdens de rondreis een bezoek brengen aan het verlaten stadje Birkat al Mauz, met een eeuwenoud irrigatiesysteem.

Bekijk de rondreizen

Bekijk ons aanbod voor een rondreis naar Oman. We regelen niet alleen de vlucht, maar ook de overnachtingen en veel excursies. Per rondreis kun je het programma per dag bekijken. De reisleider zal tijdens de reis alles over het land vertellen en je kunt hem of haar natuurlijk alles vragen. Bekijk de mogelijkheden om dit bijzondere Arabische land te gaan ontdekken!