14-daagse treinrondreis de Oriënt Express van Wenen naar Istanbul

 

Ga goed voorbereid op reis. Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Coronavirus - veelgestelde vragen

  Wanneer gaat mijn singlereis wél of niet door?

  • Wij voeren de reis uit wanneer er voor de bestemming(en) waar je naartoe reist een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies wordt gehanteerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  Hoe wordt de reis uitgevoerd ten tijde van het coronavirus?
  • Wij voeren de reis uit wanneer dit logistiek mogelijk is volgens de geldende Nederlandse en lokale maatregelen en je niet bij aankomst op bestemming in quarantaine moet verblijven. Uiteraard kunnen kleine dingen tijdens de reis anders verlopen dan je gewend bent. Kort voor vertrek informeren wij je over de actuele stand van zaken.
  Wat gebeurt er als de reis niet doorgaat?
  • Gelden er kort voor vertrek nog reisbeperkingen? Dan annuleren wij de reis kosteloos voor je. Kijk op FOX.nl/coronavirus voor alle informatie.

 • Elektriciteit

  In Oostenrijk heeft men 230 volt. Een verloop- of wereldstekker is niet nodig. 

 • Geld en valuta

  De munteenheid in Oostenrijk is de euro. Je vindt overal voldoende geldautomaten.

  Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd.

 • Nuttige Adressen

  Oostenrijkse ambassade
  Van Alkemadelaan 342
  2597 AS Den Haag
  Tel.: (070) 324 54 70

  Nederlandse ambassade in Oostenrijk
  Opernring 5, 7e verdieping
  1010 Wenen
  Tel.: +43 158 93 90

 • Paspoort en Visum

  Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist om naar Oostenrijk af te kunnen reizen. Voor Oostenrijk is geen visum nodig.

  Wat neem je verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques, fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook van je creditcard, niet!

 • Telefoon en Internet

  Sinds juni 2017 worden binnen de EU geen roamingkosten meer in rekening gebracht. De bel- en internetkosten voor gebruik binnen EU-landen zijn daarmee gelijk aan die in Nederland en worden verrekend met je bundel. Vraag je provider naar de voorwaarden.

  Veel restaurants, hotels, bars en de luchthaven bieden gratis wifi aan.

 • Tijdsverschil

  Oostenrijk ligt in dezelfde tijdzone als Nederland, er is dus geen tijdverschil.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Voor een bezoek aan Oostenrijk zijn geen vaccinaties verplicht.

  De medische zorg staat in Oostenrijk op hoog niveau. Houd er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor de verlening van medische zorg. In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kun je het beste direct contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 

clock

Lees alles over