5 plekken voor een fotostop in Peru

5 plekken voor een fotostop in Peru

Peru is een land van uitersten. Eeuwenoude ruïnes, traditionele dorpen, eindeloze woestijnen, tropische regenwouden en vele exotische dieren; Peru is een plaatje op zich. Maar waar in dit Zuid-Amerikaanse land maakt u nou de beste foto’s? Wij sommen alvast de vijf meest fotogenieke plekken voor u op.

Machu Picchu

machupichhu

Kunt u het zich voorstellen? U begeeft zich in de vroege ochtend op 2500 meter hoogte en bent volledig ingesloten door mist. Met het verstrijken van de morgen, voert de warme lucht de dauw mee naar boven en de contouren van een oude nederzetting beginnen te verschijnen. Langzaam breekt een waterig zonnetje door en dan kijkt u uit over de legendarische Inca stad Machu Picchu. Deze magische ervaring, is de uitgelezen kans om een foto te maken die u voor altijd zult koesteren.

divider-arrow-down

Colca Canyon

colca-canyon

Hoog in het Andesgebergte bevindt zich het domein van de imponerende Andes Condor. Met een spanwijdte van wel drie meter, zweeft deze gier geruisloos tussen de diepe kloven van deze bergketen. De Colca Canyon is dé plek waar de kans aanzienlijk groot is dat u deze dieren van dichtbij zult zien. Met een condor op de voorgrond en de toppen van het Andesgebergte op de achtergrond, is dit het ideale scenario voor een weergaloze foto.

divider-arrow-down

De Nazcalijnen

nazca

Het grootste mysterie van Peru, vindt u in de woestijn bij het plaatsje Nazca. Over een gebied van 450 vierkante kilometer, sieren enorme tekeningen het zand. Door een uitkijktoren te beklimmen, ervaart u dat deze omgeving een buitenaardse uitstraling heeft. Bij elke trede wordt u iets dieper in de raadsels van Peru meegenomen. Hier ontvouwen zich de eeuwenoude Nazcalijnen. Nergens ter wereld zult u zo’n uniek decor vinden voor een mysterieuze foto in de woestijn.

divider-arrow-down

Het Titicacameer

titicacameer

Een foto van een traditionele Peruaanse vrouw, in een drijvend dorp op het hoogst bevaarbare meer ter wereld? Het klinkt als een sprookje, maar het kan op het Titicacameer. Op bijna 4000 meter boven zeeniveau, vaart u naar een rieten dorp dat drijft op het water. U wordt verwelkomd door een vriendelijke familie in kleurrijke klederdracht. Maak gerust een praatje met het dorpshoofd; speel met de kinderen en lach met de gastvrouwen. Maar grijp ook uw kans en maak de typerende portretfoto’s waar Peru bekend om staat.

divider-arrow-down

De Ballestas Eilanden

ballestas

Dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns en pelikanen: ook dat is Peru. Op een half uur varen van het vasteland liggen de Ballestas eilanden. Hier hebben tal van exotische dieren hun thuis gevonden. Duizenden vogels zweven boven de indrukwekkende rotsformaties, waarop zeehonden hun middagdutje doen. Een boottocht naar de Ballestas eilanden brengt u naar het hart van dit natuurschoon. Dat maakt het makkelijk om schitterende plaatjes te schieten van dieren in hun vertrouwde leefomgeving.

divider-arrow-down

Terug naar boven