15-daagse groepsrondreis Paradijselijk Panama

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  U verblijft gedurende uw rondreis in zorgvuldig geselecteerde hotels die het beste aansluiten bij de beleving van de reis en de bestemming. Het niveau van de hotels is echter niet te vergelijken met de Europese standaard. Hierbij houden we altijd rekening met de service en kwaliteit die u van FOX mag verwachten.

  De unieke ligging, de sfeer, het  serviceniveau, de kwaliteit of de stijl van de accommodatie speelt altijd mee in onze selectie. Daardoor kan het voorkomen dat de hotels onderweg in kwaliteit verschillen. Een enkele keer komt het voor dat de reden hiervoor is dat er geen betere hotels aanwezig of beschikbaar zijn. Uw kamer is altijd voorzien van een badkamer met douche/bad en toilet en veel hotels hebben een zwembad.

  Gemiddeld twee keer per jaar worden alle rondreishotels door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

 • Beste reistijd

  In Panama liggen de temperaturen heel het jaar rond de 30 graden. Ook in de nachten blijft het vrij warm. In de wat hoger gelegen gebieden (Boquete en omgeving) valt de temperatuur vaak wat lager uit en kan het in de nachten wat frisser worden.

  Het meest droge seizoen in Panama valt van december tot en met april. Er valt niet of nauwelijks regen en de zon schijnt vaak uitbundig, een ideale periode om het land te bezoeken. In het regenseizoen, van eind april tot en met november, kunt u ook prima naar Panama reizen.

  Er valt meestal niet meer dan één korte (soms heftige) bui per dag. Reizen in deze periode heeft als voordeel dat de natuur op zijn mooist is.

 • Duurzaamheid

  Wegwerp plastic tijdens jouw reis 

  Vanuit onze doelstelling het reizen daar waar mogelijk te verduurzamen zet FOX zich o.a. in voor het reduceren van wegwerpplastic op de bestemmingen en tijdens haar reizen. 
  Op deze bestemming vragen wij onze reizigers daarom te reizen met eigen navulbare waterflessen en eigen linnen tas.
  In Panama is het veilig om uit de kraan te drinken, waardoor je geen plastic flesjes hoeft aan te schaffen. 
  En door het meenemen van een eigen linnen tas reduceer je onderweg het gebruik van plastic tasjes. 

  Samen onderweg naar een bewustere reiswereld: reis plastic vrij!

   

 • Elektriciteit

  De elektriciteit bedraagt 110 Volt. Voor het gebruik van de stopcontacten heeft u een wereldstekker nodig met twee platte polen, zoals ook in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Op veel elektrische apparaten zit een schakelaar waarmee u het voltage kunt omzetten van 220 naar 110 Volt. Als die niet op uw apparatuur zit heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen, geef bij de aankoop goed aan dat het voor gebruik in Panama is.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  De Panamese keuken is door alle verschillende bevolkingsgroepen, die in het land leven, zeer divers en in Panama Stad kunt u voor iedere stijl wel een restaurant vinden.

  Advies: alleen eten op plaatsen die er schoon en betrouwbaar uitzien! Visgerechten zijn zeer populair, maar daarnaast worden ook heel veel verschillende soorten rijst en bonen gegeten. Frituren van diverse gerechten is erg populair en de patacones de plátano, gebakken banaan, zijn hier een goed voorbeeld van. Maar dit zijn bakbananen, die zijn vrij melig en lijken nog het meest op aardappelen. Gefrituurd heeft het wel iets weg van krokante frites. Andere lokale gerechten zijn: “sancocho”, een pittige stoofschotel van kip en groente, “ropa vieja”, (de naam betekent oude kleren), is gemaakt van rundvlees.

  Een speciaal gerecht is “ceviche”en dat is vis of schelpdieren, die gemarineerd zijn in citroensap, met rode uien en pepers. Sommige soorten worden gekookt en andere zijn rauw, maar wel erg lekker. Naast vis kun je in Panama ook heel goed andere zeedieren eten en aan de Caribische kust wordt vis vaak gecombineerd met kokos. Een ander soort gerecht is de tortilla, een maïs pannenkoek in combinatie met gesmolten kaas en eieren. Door de tropische ligging van het land is er ook nog een overvloed aan vers fruit.

  Het bier is goed van smaak en goedkoop. Er zijn diverse merken verkrijgbaar zoals: Panama, Soberania, Atlas en Balboa.

 • Feestdagen

  1 januari  - Nieuwjaarsdag
  9 januari - Martyr’s Day
  februari – Carnaval, maart/april
  Goede Vrijdag, 1 mei
  Dag van de Arbeid, 12 oktober
  Columbus Day, 3 november
  Onafhankelijkheid van Columbia, 10 november
  First Cry of Independence, 28 november
  Independence from Spain, 8 december - Moederdag, 25 december -Kerstmis

  Op bovengenoemde data kunnen winkels, banken en horecagelegenheden gesloten zijn. Over het algemeen zijn de volgende openingstijden van toepassing: Banken: maandag tot vrijdag van 8.00 tot 13.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur. Postkantoren: maandag tot vrijdag van 6.30 tot 17.45 uur en op zaterdag van 7.00-17.00 uur.

  Bovendien willen wij u erop wijzen dat op bepaalde religieuze feestdagen, zoals bijvoorbeeld Goede Vrijdag en Paaszaterdag, er geen alcohol verkocht of geschonken wordt in Panama.

 • Fooien

  Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens uw reis verrichten tientallen personen diensten voor u, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld.

  Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider aan het begin van uw rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat u niet de hele dag naar uw portemonnee hoeft te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten.  Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. U kunt op die manier rustig van uw vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als u twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.

  Het bedrag voor de fooienpot is bij elke reis te vinden onder het tabblad ‘Data en Prijzen', waar onder de tabel met vertrekdata een tabblad 'niet inbegrepen' opengeklapt kan worden. De fooienpot kan altijd in lokale valuta, en meestal ook in Euro's betaald worden.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt u aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor uw camera mee te nemen, omdat u zich over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor uw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor u de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  In Panama wordt betaald met de US dollar. U kunt vrijwel overal pinnen.

  Met uw bankpas en creditcard kunt u bijna overal in Panama, zelfs in de kleinste dorpjes, eenvoudig en snel geld uit de geldautomaat halen. Let er overigens wel op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken en voor elke transactie betaalt u een klein bedrag aan kosten. Uw Mastercard of Visa Card wordt op de meeste plaatsen, zoals hotels en winkels, zonder problemen geaccepteerd, maar daar heeft u nu ook een pincode voor nodig. Alleen een handtekening is niet meer voldoende! Probeert u kleine bedragen het liefst zoveel mogelijk contant te betalen.

  Daarnaast kunt u (als back-up) wat cash Dollars of Euro's meenemen. Let wel: de Euro kunt u alleen inwisselen in Panama City en dan nog tegen een ongunstige koers. 

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om vreemde valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nuttige adressen

  Ambassade van Panama in Nederland
  Amaliastraat 3-5
  2514 JC Den Haag
  Tel: 070 211 05 80
  E-mail: info@panamaembassy.nl

  Ambassade van Panama in België
  Avenue de la Foret 150
  1000 Brussels
  Tel: 0032 2 649 07 29
  E-mail: info@embpanamabxl.be

  Nederlands Consulaat in Panama
  P.H. Oceania Business Plaza
  Torre 1000
  Piso 23, local 23-A
  Calle Hanono Missri
  Punta Pacifica
  Tel: 00507 280 66 50
  E-mail: pan@minbuza.nl

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen.
  Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Vanaf 26 juni 2012 dienen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

  In alle gevallen geldt dat FOX niet aansprakelijk gesteld is indien er door de Douane, Ambassade en/of Consultaat vanwege persoonlijke redenen geen visum wordt toegekend . Het valt onder uw verantwoording om voor boeking, bij de betrokken autoriteiten te checken aan welke eisen u moet voldoen voor het verkrijgen van het benodigde visum. Belangrijker is welke beroepen een uitzondering vormen op de reguliere procedure. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

  Wat neemt u verder mee:
  • Fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal)
  • Telefoonnummer alarmcentrale
  • Telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren
  • Kopie van uw polis van uw reisverzekering
  • Kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen)
  • Telefoonnummer en e-mailadres van FOX
  • Geld, bankpas en evt. creditcard
  • Vergeet uw pincode niet, ook niet van creditcard!

 • Reisbegeleiding

  Tijdens uw rondreis wordt u begeleid door een Nederlandse reisleider. Deze verwelkomt u bij aankomst op de luchthaven of in het hotel. De reisleider draagt zorg voor het hele organisatorische aspect van uw rondreis. De reisleider gaat de hele reis met u mee en staat klaar om vragen te beantwoorden, de excursies en fooien te regelen en eventuele problemen of klachten op te lossen.

  Als er ook een lokale Engelssprekende gids meereist, zorgt de reisleider voor de vertaling, zodat u veel informatie krijgt over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. De reisleider is uw aanspreekpunt tijdens de reis en zal zijn uiterste best doen om uw vakantie tot een onvergetelijk succes te maken.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij u een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we u vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  U kunt van alles in Panama kopen. Zorgt u er dus voor dat uw koffer op de heenreis niet al te vol zit, want terug zult u daar zeker spijt van krijgen. Vooral op de vele kleine, kleurrijke marktjes is van alles te koop.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon en internet

  Communiceren met het thuisfront is vanuit Panama niet moeilijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik en kunt u eenvoudig gebruik maken van uw mobiele telefoon. Wees voorzichtig met het bellen vanaf uw mobiele telefoon en vanuit de hotelkamer, de kosten kunnen enorm oplopen. Een alternatief is een lokale simkaart aan te schaffen, hierop kunt u kosteloos gebeld worden en vaak zijn de kosten voor het bellen naar Nederland aanzienlijk lager. Op luchthavens en in grotere winkelcentra kunt u deze bij een telefonie winkel aanschaffen.

  Internet is overal toegankelijk en bijna elk hotel heeft internetfaciliteiten. Wi-Fi wordt ook in de meest accommodaties aangeboden, en is opvallend genoeg in de kleinere hotels vaak nog gratis, terwijl u in de grotere hotels alleen tegen vergoeding van Wi-Fi gebruik kunt maken. Houdt u er rekening mee dat de Wi-Fi soms alleen beschikbaar is in de hotellobby of andere gemeenschappelijke ruimtes.

 • Tijdsverschil

  In onze winter bedraagt het verschil 6 uur, in de zomertijd is het 7 uur verschil met Nederland.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Voor een bezoek aan Panama zijn momenteel geen verplichte vaccinaties van kracht. Een vaccinatie tegen Hepatitis A en B en DTP, net zoals tegen Gele Koorts, worden sterk aanbevolen. De vaccinatie tegen Gele Koorts kan soms zelfs verplicht zijn. Soms zijn anti-malariamaatregelen nodig, maar het gebruik van muggenwerende middelen met DEET is zeker te adviseren!

  Wilt u toch meer informatie dan wordt op onze pagina Vaccinaties & Gezondheid uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. U kunt contact opnemen met de Reisdokter of één van de daar genoemde adressen. Op de website van de GGD vindt u een GGD bij u in de buurt.

  Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  Indien u vanaf januari 2016 één of meer van onderstaande landen heeft bezocht, dan dient u een bewijs van inenting tegen Gele Koorts te kunnen tonen op het moment dat u Panama binnen komt. Wij adviseren u om uw inentingen boekje mee te nemen.

  Landen in Amerika:
  Argentinië, Bahama’s, Barbados, Brazilië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Guyana, Jamaica, Nicaragua, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad & Tobago, Venezuela.

  Landen in Afrika:
  Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Congo, Kameroen, Chad, Costa de Marfil, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana. Guinea, Guinea-Bissay, Guinea Ecuatorial, Kenia, Liberia, Libië, Mali, Mauritanië, Namibië, Niger, Nigeria, Centraal Afrikaanse Republiek, Senegal, Sierra Leone, Soedan, Zuid-Soedan.

  Landen in Oceanië:
  Australië, Fiji

  Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) meldt dat het risico op een infectie met het zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika en de Cariben sterk is afgenomen. 
  Ziet u voor veel gestelde vragen over zwangerschap en Zika daarom de website van het RIVM. 

  Wilt u met betrekking tot mogelijke andere risico factoren zoals Dengue informatie hebben, dan verwijzen wij u graag door naar de website https://www.anvr.nl/reisinformatie/bestemmingen.aspx.

  Met betrekking tot de muggen geldt in het algemeen: 
  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat. 
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer u op uw kamer aanwezig bent.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee drinken (met suiker) altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem uzelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht u op uw verre reis toch te maken krijgen met deze verschijnselen, geef dat even door aan uw reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Over het algemeen is Panama voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

  Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dient u ook in Panama goed op te letten op uw bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet u extra op uw spullen passen.

  Uw paspoort, uw geld en cheques kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat uw kamersleutels achter bij de hotelreceptie als u het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die u onderweg nodig heeft kunt u het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder uw kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van uw waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet.Waardevolle sieraden kunt u het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem.

  Verder dient u in het centrum van Panama City op uw hoede te zijn en in alle steden (zeker na zonsondergang) voor verplaatsingen altijd een taxi te nemen.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  In grote delen van Panama, voornamelijk tussen San Blas en de Bocas del Toro archipel is de voornaamste manier van transport de boot.

 • Vlucht

  FOX wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat uw reis zo goed mogelijk verloopt. Wanneer u een reis boekt bij FOX vliegt u met de beste luchtvaartmaatschappijen. Actuele informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en reisduur kunt u bij de betreffende reis terugvinden onder het tabblad ‘Data & Prijzen’.

 • Zakgeld

  Wanneer u een rondreis naar Panama heeft geboekt, dan maakt u ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreis dient u rekening te houden met € 50,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijft u op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. U kunt hier zelf kijken of u inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat u hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 28 januari 2020 09:16 Tijdzone: SA Pacific Standard Time

Lees alles over