Plaatsen in Panama

Plaatsen Panama

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Panama? Lees hier meer over onder andere Gamboa, Bocas del Toro, Panama City, Playa Blanca en de San Blas eilanden.

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een provincie van Panama, de eilanden zijn hier een onderdeel van. Het dorp, (3.000 inwoners) waar wij verblijven, is de hoofdstad van deze provincie, ligt op het eiland Isla Colon, en heeft sinds 1826 dezelfde naam.

Boquete

Boquete is een pittoresk dorpje gelegen aan de Caldera Rivier te midden van schitterende nevelwouden. Het is een perfect uitgangspunt voor stevige wandelingen door de prachtige omgeving, al dan niet onder leiding van een gids.

El Valle de Anton

Het schilderachtige plaatsje El Valle de Anton is gelegen in de krater van een enorme (niet-actieve) vulkaan. De omgeving wordt gekenmerkt door verschillende natuurlijke bezienswaardigheden zoals de schitterende Chorro El Macho waterval, vele thermale baden en indrukwekkende bergpieken.

Isla Contadora

Isla Contadora is één van de Pareleilanden en is gelegen aan de kant van de Stille Oceaan, in de Golf van Panama. Het dankt haar naam aan de parelvisserij wat hier vroeger één van de belangrijkste inkomstenbronnen was.

Panama City

Bijna een miljoen mensen wonen in deze metropool aan de Pacifische poort van het Panama-kanaal. Een stad met wolkenkrabbers, parken, buitenwijken, historische monumenten van het Spaanse verleden en een charmant gedeelte bekend als 'Casco Antiguo' of 'Colonial Panama'.

Playa Blanca

Op 90 minuten rijden van Panama City ligt de plaats Playa Blanca (Farallon). Het voormalige vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire strandbestemming met een aantal resorts, eetgelegenheden en winkeltjes. Het strand van Playa Blanca behoort inmiddels tot één van de beste stranden van Panama. Ook kunt u hier diverse watersportactiviteiten ondernemen.

San Blas

De San Blas Eilanden zijn een archipel van 365 eilandjes en bevinden zich voor de kust van Panama. De archipel is een geliefde ankerplaats voor zeilers die door het Panamakanaal trekken, maar behalve met de boot kunnen de eilanden ook per vliegtuig worden bereikt.
Terug naar boven