Vakantie Aguas Calientes

Genesteld tussen stenen kliffen, torenhoge nevelwouden en snel stromende rivieren, ligt Aguas Calientes op een van de fraaiste locaties in Peru. Ondanks deze prachtige omgeving en de ontspannende warmwaterbronnen in het dorp, is er eigenlijk maar een reden dat veel reizigers hier naartoe komen: Aguas Calientes is de toegangspoort tot Machu Picchu.

Warmwaterbaden
Veel reizigers komen enkel naar Aguas Calientes omdat het dorp de toegangspoort is tot Machu Picchu, een van de populairste bezienswaardigheden in Peru. Toch biedt het dorp zelf ook een aantal aantrekkelijke activiteiten voor bezoekers. Loop de heuvel in Aguas Calientes op voor een bezoek aan de warmwaterbaden van het dorp.

Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond zijn deze baden geopend voor reizigers en lokale bewoners die hun spieren willen ontspannen in het warme water. Verwacht geen luxe spabezoek, de baden zijn enkel van basisbehoeften voorzien - handdoeken kunnen ter plekke gehuurd worden. 's Ochtends zijn de baden het warmst en het schoonst, dus dit is de beste tijd voor een bezoek. Wie nog een extra dosis ontspanning aan de dag wil toevoegen, kan een massage boeken bij een van de tientallen masseurs die zijn gevestigd in Aguas Calientes.

Museum en botanische tuinen
Het is ondenkbaar om Aguas Calientes te bezoeken zonder naar Machu Picchu te gaan. Bezoek in het dorp het Machu Picchu Museum om alles te weten te komen over deze intrigerende en mysterieuze plek. Het museum biedt informatie over de ontdekking en geschiedenis van de ruïnes, waaronder een tentoonstelling van kunst en gereedschappen uit de Inca-tijd.

Vlakbij het museum liggen ook de botanische tuinen. Een variatie aan bomen, orchideeën en kolibries tonen een voorproefje van de natuurlijke rijkdom die hier in de omgeving te zien valt. Wie geen genoeg kan krijgen van de natuurpracht, kan zelf de wildernis betreden. Niet ver van het museum en de botanische tuinen ligt het ecologische centrum vanwaar wandeltochten door het regenwoud worden georganiseerd.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen