Vakantie Colca Canyon

Een canyon van honderden kilometers lang vol eeuwenoude landbouwterrassen, grote cactussen en adembenemende uitzichten. Colca Canyon is een fenomenaal natuurgebied vlakbij Arequipa en een van de indrukwekkendste locaties van het land.

Traditionele Andesdorpjes vormen kleurrijke oases aan beide kanten van de Colca Canyon. Een populair uitkijkpunt biedt een panoramisch zicht op de omgeving. De machtige condor, een enorme gier die in de Andes leeft, zweeft door de canyon op zoek naar een prooi. Met meer dan twee keer de diepte van de Grand Canyon van de Verenigde Staten is dit wonder van de natuur een must-see voor elke reiziger in Peru!

Colcacultuur
Aan beide zijden van de Colca Canyon liggen afgelegen Andesdorpen die worden bewoond door twee etnische groepen: de Cabanas en de Collaguas. Het verschil tussen de twee groepen is te zien aan de verschillende hoeden die zij dragen: platte strohoeden horen bij de Collaguas en vilten ronde hoedjes worden gedragen door de Cabanas.

De lokale bewoners van de Andesdorpjes houden zich in veel gevallen nog aan oude tradities. Zij gebruiken de terrassen voor landbouw, dragen kleurrijke traditionele kleding en hebben eigen volksdansen tijdens religieuze festivals. De locals verkopen vaak authentieke nijverheidsproducten zoals borduursels en breiwerken van alpacawol.


Leefgebied van Condor
Een van de redenen die Colca Canyon zo bijzonder maken, is het feit dat dit het leefgebied is van een van de zeldzaamste vogels ter wereld: de condor. Deze soort gier leeft in het Andesgebergte en is de op één na grootste vogel ter wereld. Vanaf het uitkijkpunt bij Cruz Del condor kunnen reizigers met een beetje geluk en geduld deze majestueuze dieren spotten.

De zwarte condor is een nationaal symbool van Peru en speelt een belangrijke rol in de volksverhalen van de Andesregio. In de Andesmythologie wordt de condor beschouwd als de zonnegod en de bevelhebber van de hemel.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen