Groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Buenos Aires

 • Fiesta Gaucha

  USD 107,- p.p.

  Unieke excursie waarbij u het country leven van de Argentijnen beter leert kennen. U gaat naar een prachtige ''estancia'' om deel te nemen aan de Argentijnse tradities, een zogeheten ''Fiesta Criolla''. Hier kunt u genieten van heerlijk eten en lokale muziek. U leert tijdens deze excursie hoe een overheerlijke barbecue wordt voorbereid en daarna mag u hiervan genieten tijdens de lunch. U ziet ook de beroemde cowboys van Argentinië, de gauchos. Kortom een leuke excursie om het typische Argentijnse leven te ontdekken!

  Deze excursie wordt uitgevoerd van dinsdag t/m zondag.

 • Fietsen in Buenos Aires

  USD 37-52,- p.p.

  Een leuke en interessante manier om Buenos Aires te leren kennen! De fietstocht zal u door de belangrijkste wijken van Buenos Aires voeren. Tijdens deze tour krijgt u een compleet beeld van de stad Buenos Aires. Inclusief: Helm en flesje water.
  Bij minimaal 2 personen: USD 52,- p.p.
  Bij minimaal 5 personen: USD 42,- p.p.
  Bij minimaal 8 personen: USD 37,- p.p.

 • Tango Lessen

  USD 35,- p.p.

  Buenos Aires is de stad bij uitstek om de tango te leren. U wordt bij het hotel opgehaald en naar een dansschool gebracht. Hier volgt u een tango les van ca 1 ½ uur. De lessen worden op elk niveau gegeven door professionele leraren.

 • Tango show & diner

  USD 90 - 106 p.p.

  Er zijn twee lokaties waar u getuige kunt zijn van een heuse tango show. Deze locaties zijn Esquina Carlos Gardel en la Ventana. Onder het genot van een heerlijke maaltijd kunt u genieten van een wervelende tango show.

  Inclusief: vervoer.

Optionele excursies in Cusco

 • City tour

  USD 16-60 p.p.

  Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u niet alleen de hoogtepunten van de stad, maar ook de nabijgelegen opgravingen van Sacsayhuaman, Quenqo, Puca Pucara en Tambo Machay. Entreegelden zijn exclusief.

  Minimaal 2 personen
  2 personen: USD 60,- p.p.
  3-4 personen: USD 42,- p.p.
  5-10 personen: USD 33,- p.p.
  11-15 personen: USD 19,- p.p.
  16-20 personen: USD 16,- p.p.

 • Moray en Maras Zoutmijnen

  USD 26-95 p.p.

  U bezoekt de Inca ruines van Moray, gelegen op ca. 3500 meter hoogte en ontdekt in 1930. Tevens brengt u een bezoek aan het adembenemende Salinas. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier allemaal om zout. De plaats is omgeven door honderden zoutterassen gelegen in het Andesgebergte en de Urubamba vallei, beter bekend als de Heilige Vallei.
  Hierna gaat u naar Chincheros, een oorspronkelijk Inca stadje waar u nog volop lokale bewoners in hun traditionele klederdracht zult zien. Ook is hier een mooie koloniale kerk en zijn er ruines van een oud Inca paleis te bewonderen. De excursie duurt een hele dag.

  Entreegelden zijn niet inbegrepen. Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 95,- p.p.
  3-4 personen: USD 70,- p.p.
  5-10 personen: USD 49,- p.p.
  11-15 personen: USD 31,- p.p.
  16-20 personen: USD 26,- p.p.

 • Heilige zuidelijke valleien tour

  USD 20-73 p.p.

  Deze excursie neemt u mee naar de zuidelijke valleien in de omgeving van Cusco. Als eerste bezoekt u Tipón, een prachtig stadje met bijzondere overblijfselen uit het verleden en dat bekend staat om zijn schitterende waterfonteinen. Tevens bezoekt u Andahuaylillas. Dit pittoreske stadje is beroemd om haar schitterend gedecoreerde kerk, vergelijkbaar met de mooie kerken in Cusco en er zijn vele koloniale huisjes te zien. De kerk stamt uit de 17e eeuw en er bevinden zich zilveren en gouden werken, die streng worden bewaakt door bewaking. De excursie duurt een halve dag.

  Entreegelden zijn niet inbegrepen. Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 73,- p.p.
  3-4 personen: USD 51,- p.p.
  5-10 personen: USD 40,- p.p.
  11-15 personen: USD 23,- p.p.
  16-20 personen: USD 20,- p.p.

 • Kook workshop

  USD 46 p.p.

  Een leuke en interessante workshop die u kennis laat maken met de lokale producten en gerechten. U brengt samen met de chef eerst een bezoek aan een lokale markt. Hij laat u de verschillende Peruaanse producten zien die u kunt gebruiken in de gerechten. Samen met de chef kookt u een heerlijke Peruaanse maaltijd. U kunt kiezen uit verschillende menu’s. Hierna kunt u zelf genieten van het door u gemaakte voor-, hoofd- en nagerecht!
  De kookworkshop duurt ongeveer 4 uur.

  Minimaal 2 personen.

 • Chocolade Workshop

  USD 31 p.p.

  Met deze excursie leert u alles over chocola! U ziet hoe cacaobonen groeien en worden geoogst en de verschillende manieren hoe de cacaobonen worden geroosterd en bewerkt. Daarna gaat u zelf aan de slag en maakt u heerlijke warme chocolademelk en een chocoladereep met ingrediënten naar eigen keuze, bijvoorbeeld amandelen of noten. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

  Minimaal 2 personen.

 • Rainbow Mountain trekking vanuit Cusipata

  USD 143,- p.p.  Hiken in de Andes bij Cusco!
  Om 4.30u ’s ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel. Per minibus rijden we zo’n 2,5 uur waarbij we door enkele traditionele dorpjes komen en een paar spectaculaire uitzichten op de Andes hebben. Eenmaal bij onze ontbijtplek, Chillihuani, aangekomen, zullen we van een heerlijk ontbijt genieten dat door onze kok bereid wordt. Vanaf Chillihuani, op 4.450m hoogte, beginnen we te lopen en vanaf hier zal het een klim van circa 2 uur zijn om tot bij de beroemde Rainbow Mountain te komen. Onderweg ziet u met sneeuw bedekte bergtoppen, waanzinnige uitzichten over de Andes, kleurrijke bergen en traditionele lama’s en alpaca’s die in de Rainbow Mountain vallei aan het grazen zijn.
  Als u de top van de berg bereikt ziet u de Rainbow Mountain omringd door rode bergen, en tevens zult u een glimp van de Ausangate Gletsjer Piek zien. Ausangate is de hoogste berg in de omgeving van Cusco. Ondertussen zal de gids u informatie geven over het ontstaan van deze kleurrijke bergen en hoe ze aan hun regenboog-kleuren gekomen zijn. Na wat prachtige foto’s genomen te hebben beginnen we aan onze tocht naar beneden. In zo’n anderhalf uur bereiken we Chillihuani weer. Na de lunch aldaar reizen we weer terug naar Cusco, waar u rond 14u weer bij uw hotel wordt afgezet.  Let op! De hike wordt als ‘gemiddeld, maar uitdagend’  beschreven. U loopt van 4.350 meter hoogte naar 5.200 meter hoogte. In totaal wordt er circa 3,5 tot 4 uur gelopen. Deze hike wordt enkel aangeraden aan ervaren lopers, en u dient in een uitstekende conditie te verkeren.  Inbegrepen:
  - transfers
  - ontbijt en lunch
  - entreegelden Rainbow Mountain Park
  - Engelstalige gids
  - EHBO-kit  Niet inbegrepen:
  - snacks
  - paard in geval van nood
  - wandelstokken

Optionele excursies in Foz do Iguaçu

 • Argentijnse watervallen met bootsafari

  USD 120 p.p.

  Eén van de populairste en meest spectaculaire excursies. Na een korte busreis bereikt u de Argentijnse kant van het Nationale Park Iguaçu, waar 80% van de watervallen gelegen zijn. Met een treintje en na een wandeling over loopbruggen bereikt men de 'Duivelskeel', waar verschillende watervallen de krachten bundelen en 80 meter naar beneden storten. Na via avontuurlijke paden, loopbruggen en trappen de watervalen van boven, halverwege en onder bekeken te hebben, gaat u aan boord van een speciaal uitgeruste boot die de canyon invaart tot vlak onder de watervallen. Een onvergetelijke en spectaculaire ervaring en een nat pak is niet uitgesloten. De weg terug naar het bezoekerscentrum gaat vervolgens door het regenwoud per legertruck terwijl een deskundige gids het een en ander uitlegt over de flora en fauna van het park.
  De Argentijnse parkentree van EUR 16 is in de prijs inbegrepen.

 • Folklore show (inclusief diner)

  USD 88 p.p.

  Een heerlijke avond uit met lekker eten gevolgd door een wervelende show, met dans en muziek uit de drie landen die elkaar nabij Foz do Iguazu ontmoeten: Paraguay (onder andere harpmuziek), Argentinië (onder andere tango en kogelslingerende gaucho's) en Brazilië (onder andere carnavalsdansen uit het hele land).

 • Helikoptervlucht

  USD 172,- p.p.

  Spectaculaire vlucht met een uniek uitzicht op de watervallen. De vlucht duurt circa 10 minuten. Het is de enige manier om het hele watervallencomplex in één oogopslag te zien.

  Minimaal drie personen

 • Itaipu stuwdam

  USD 42,- p.p.

  Op de grens van Brazilië met Paraguay, in de rivier de Paraná, ligt een stuwdam van indrukwekkende afmetingen. Met een totaalvermogen van 14000 MW is Itaipu veruit de grootste waterkrachtcentrale ter wereld en wordt het beschouwd als één van de zeven wonderen van moderne ingenieurskunst. Na een filmvoorstelling in het bezoekerscentrum maakt u een rit met speciale fotostop over de acht kilometer lange stuwdam, die een maximale hoogte heeft van een wolkenkrabber van 65 etages.

 • Vogelpark Tropicana

  USD 19 p.p.

  Prachtig ingebed in een stukje tropisch regenwoud ligt een vogelpark van internationale allure, waar 160 soorten bontgevederde, exotische vogels uit de hele wereld leven als ware het in hun eigen habitat. Diverse volières zijn namelijk zo groot, dat men er doorheen kan wandelen en de prachtigste vogels voor de lens krijgt zonder dat u door heeft dat ze in een afgeschermde omgeving zitten (exclusief entreegeld).

Optionele excursies in La Paz

 • City Tour & Maan Vallei

  USD 30-61 p.p.

  Tijdens deze tour bezoekt u o.a. de Indian & Witch markten, de Basilica de San Francisco, Murillo Square, Government Palace, National Congress en Metropolitan Cathedral. Daarnaast brengt u een bezoek aan één van de oudste straten van La Paz waar u vier kleine maar interessante musea kunt vinden. U gaat ook een aantal kilometer buiten de stad, waar u een bezoek brengt aan de Maan Vallei. Deze prachtige plaats is door erosie gevormd tot een uniek landschap. De mogelijkheid om deze tour te doen is afhankelijk van het tijdstip van uw binnenlandse vlucht.
  USD 41 p.p. bij minimaal 2 personen
  USD 5 p.p. bij minimaal 3 personen
  USD 30 p.p. bij minimaal 5 personen
  USD  p.p. bji minimaal 11 personen

Optionele excursies in Lima

 • Lima City Tour

  USD 29-83 p.p.

  Ervaar de hoogtepunten van Lima met deze stadstour. De tour brengt u langs drie delen van de stad; het moderne deel met het financiële centrum, het pre-Inca deel met de Huaca Pucllana tempel en tot slot het koloniale deel.
  U bezoekt het historische deel van Lima met als hoogtepunten Plaza Mayor, het Presidentieel Paleis, de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en het Desamparados treinstation. Tot slot bezoekt u het San Francisco klooster met zijn beroemde ondergrondse catacomben.

  Entreegelden zijn inbegrepen. Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 83,- p.p.
  3-4 personen: USD 65,- p.p.
  5-10 personen: USD 51,- p.p.
  11-15 personen: USD 33,- p.p.
  16-20 personen: USD 29,- p.p.

 • Fietstour Lima: Miraflores & Barranco

  USD 38,- p.p.

  Geniet van mooie uitzichten over Lima’s stranden en fiets langs de kustlijn, terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur van deze stad.
  De tour begint bij de beroemde vuurtoren El Faro de la Marina, aan de Malecón Cisneros. U dient hier op eigen gelegenheid naartoe te komen. We zullen het Parque del Amor (Liefdespark) bezoeken, waarvan het ontwerp geïnspireerd is door het bekende Park Güell (Gaudí) in Barcelona. Hier horen we het verhaal achter El Beso (‘de Kus’), het belangrijkste kunstwerk in het park. Vervolgens fietsen we door naar Larcomar, een winkelcentrum langs de kustlijn dat zeer populair is onder toeristen. Via Larcomar komen we aan in de fascinerende wijk Barranco, de geboorteplaats van belangrijke kuntstenaars, schrijvers en voor de Peruaanse cultuur zeer bepalende muzikanten. Barranco staat bekend om zijn mooie en afwisselende architectuur, Europees erfgoed uit de vorige eeuw. Een bijzondere plek tijdens deze tocht is de romantische Puente de los Suspiros (Brug van de Zuchten), wiens naam komt van de talloze romances die hier op deze pittoreske plek begonnen zijn. Volgens de overlevering zal, indien het je lukt om met ingehouden adem in één keer de brug over te lopen, je wens vervuld worden.
  We eindigen de tour bij een leuk restaurant vanwaar we een waanzinnig uitzicht over de Grote Oceaan hebben.

  Inclusief:
  Fiets met helm
  Engels/Spaanssprekende gids
  1 flesje water
  Verzekering tegen fietsongelukken

  Dagelijks vertrek om 10 uur ‘s ochtends en 14 uur ‘s middags.

 • Lima City Tour + Archeologisch Museum

  USD 53 p.p.

  Ervaar de hoogtepunten van Lima met deze stadstour. De tour brengt u langs drie delen van de stad; het moderne deel met het financiële centrum, het pre-Inca deel met de Huaca Pucllana tempel en tot slot het koloniale deel.
  U bezoekt het historische deel van Lima met als hoogtepunten Plaza Mayor, het Presidentieel Paleis, de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en het Desamparados treinstation. Daarnaast bezoekt u het San Francisco klooster met zijn beroemde ondergrondse catacomben.
  Na de tour bezoekt u het Archeologisch Museum, het oudste en belangrijkste museum van Peru. Hier vindt u de grootste tentoonstelling van (kunst)voorwerpen van de oudste beschavingen van Peru.

  Niet mogelijk op maandag. Minimaal 2 personen.

Optionele excursies in Rio de Janeiro (Brazilië)

 • Boottocht door baai van Rio de Janeiro

  USD 89-159,- p.p.

  Per bus naar de bij het centrum gelegen jachthaven Marina da Glória, waar we aan boord gaan voor een mooie en verrassende boottocht door de Guanabarabaai. Dit is de ideale manier om deze prachtige stad vanaf het water te bewonderen.

  Prijzen zijn in 2017:
  $159,- p.p. Bij minimaal 2 personen
  $126,- p.p. Bij minimaal 3 personen
  $89,- p.p. Bij minimaal 5 personen

 • Tour Corcovado en Tijucawoud per minibus

  USD 73-107,- p.p.

  Per minibus dwars door het grootste stedelijke natuurgebied ter wereld, het Tijucawoud, naar de top van de Corcovadoberg. Bezoek aan het wereldberoemde Christusbeeld. Vanaf hier, op 711 meter boven zeeniveau, ervaart u waarom Rio de Janeiro de mooiste stad ter wereld wordt genoemd.

  Prijzen zijn in 2017:
  $107,- p.p. Bij minimaal 2 personen
  $85,- p.p. Bij minimaal 3 personen
  $73- p.p. Bij minimaal 5 personen

 • Stadstour Rio de Janeiro inclusief Suikerbroodberg

  USD 95-165 p.p.

  Bezoek de hoogtepunten van Rio de Janeiro tijdens deze stadstour. Met een kabelbaan gaat u naar de top het de Suikerbroodberg vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad, Guanabara Bay, Copacabana, Niteroi, etc.
  In het centrum van Rio zien we hoogtepunten als: Paço Imperial (het eerste huis van de koninklijke familie), Opera House, Nationale Bibliotheek en Candelária church.

  Prijzen zijn in 2017:
  $165,- p.p. Bij minimaal 2 personen
  $133,- p.p. Bij minimaal 3 personen
  $95,- p.p. Bij minimaal 5 personen

 • Rio by night

  USD 80-129,- p.p.

  Lapa is het bruisende uitgaanscentrum van Rio de Janeiro, met live muziek en sambashows. Tijdens de tour maakt u kennis met de Braziliaanse manier van dansen en muziek.

  Prijzen zijn in 2017:
  $129,- p.p. Bij minimaal 2 personen
  $92,- p.p. Bij minimaal 3 personen
  $80,- p.p. Bij minimaal 5 personen

 • Dagexcursie Corcovado, Tijuca Woud, Stadstour oude centrum Rio, Suikerbroodberg

  USD 159,- p.p. - Bij 2 personen USD 97,- p.p. - Bij 15 personen (of meer)  Per minibus gaan we dwars door het grootste stedelijke natuurgebied ter wereld, het Tijucawoud, naar de top van de Corcovadoberg. Hier brengen we een bezoek aan het wereldberoemde Christusbeeld. Vanaf hier, op 711 meter boven zeeniveau, ervaart u waarom Rio de Janeiro de mooiste stad ter wereld wordt genoemd. Vervolgens bezoeken we de hoogtepunten van Rio de Janeiro tijdens een stadstour. In het centrum van Rio zien we hoogtepunten als de moderne kathedraal, de Selarón trappen, het Opera House, de Nationale Bibliotheek en de Candelária kerk. Met een kabelbaan gaat u vervolgens naar de top van de Suikerbroodberg vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad, Guanabara Bay, Copacabana, Ipanema, Niteroi, etc.

  Inclusief privé transport, gids en entreegelden.

  Duur: circa 8 uur.   

Optionele excursies in Salta

 • Cachi & Cardones Nationaal Park

  USD 56 p.p.

  Tijdens deze dagexcursie vertrekt u al vroeg in de morgen richting Cachi. Op de heenweg komt u langs de Lerma vallei en de kleurrijke Escoipe Gorge. Uw tour vervolgt zich door het mooie Cardones Nationaal park. U komt hier tot op een hoogte van 3348 meter boven zee niveau. In het park vindt u prachtige heuvels, imposante ravijnen en velden met gigantische cactussen.
  In de middag arriveert u in Cachi, een plaatsje met leuke witte adobe pandjes in een prachtige bergachtige omgeving met de witte Andes toppen op de achtergrond. Hier heeft u gelegenheid om het plaatsje zelf te ontdekken. Aan het einde van de dag gaat u via dezelfde route terug naar Salta.

 • Dagexcursie Cafayate

  USD 53 p.p.

  De dagexcursie begint langs de Lerma vallei. De tour vervolgt richting de Las Conchas Gorge waar u prachtige en vooral kleurrijke landschappen tegenkomt. Tevens bevinden zich hier geweldige archeologische formaties. Highlights zijn ‘The devil’s throat’ en een bezoek aan rotsformaties genaamd ‘het kasteel’ en ‘het amfitheater’.
  In de middag arriveert u in Cafayate waar u kunt genieten van een lunch. Aan het einde van de excursie bezoekt u een wijngaard. Hier proeft u verschillende regionale wijnen, waarna u weer terugkeert richting Salta.

Optionele excursies in Sucre

 • City Tour (halve dag)

  USD 21-44 p.p.

  In de koloniale witte stad Sucre bezoekt u Main Square (Plaza 25 de Mayo) en zijn omliggende gebouwen waaronder House of Liberty en Metropolitan Cathedral. U bezoekt ook het Indigenous Textile Museum ASUR waar u allerlei vesrchillende soorten weefmethodes uit de verschillende Boliviaanse culturen kunt vinden. Daarna gaat u naar La Recoleta, de plek waar de stad is gesticht. Het is ook het hoogste deel van de stad, u heeft hier dan ook een prachtig uitzicht over Sucre.

  USD 44 p.p. bij minimaal 2 personen
  USD 38 p.p. bij minimaal 3 personen
  USD 33 p.p. bij minimaal 5 personen
  USD 21 p.p. bij minimaal 11 personen

 • Bezoek aan Cretaceous Park (halve dag)

  USD 19-30 p.p.

  U bezoekt eerst het Plaza (hoofdplein) waarna u naar het Bolivar Park wandelt. Dit park heeft Franse invloeden en u kunt hier een imitatie van de Eiffeltoren vinden. Onderweg ziet u koloniale huizen en belangrijke gebouwen, zoals het Hooggerechtsgebouw.
  Na het bezoek aan Bolivar Park vervolgt de tour naar het Cretaceous Park. Dit ligt zes kilometer buiten Sucre en hier kunt u ’s werelds langste voetspoor van dinosaurussen vinden (5050 voetsporen in totaal).

  USD 30 p.p. bij minimaal 2 personen
  USD 24 p.p. bij minimaal 3 personen
  USD 22 p.p. bij minimaal 5 personen
  USD 19 p.p. bij minimaal 11 personen

Optionele excursies in Titicacameer

 • Dagexcursie naar het Titicacameer

  USD 66,- p.p.

  We vertrekken richting Taquile Island en maken daar een stevige wandeling over een pre-Inca-pad temidden van spectaculaire landschappen. Onderweg bezoeken we wevers en leren we over hun weefkunst en symbolen, die door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen zijn. Vervolgens stoppen we bij Santa Maria – Llachon, op het schiereiland Capachica. Hier worden we warm verwelkomd en wonen we een oude ceremonie bij waarbij we meer te weten komen over de magische wereld van de Llachon-indianen. Daarna zien we de voorbereiding van een ‘Pachamanca’ lunch, een traditionele manier om vlees, vis en aardappels in ondergrondse ovens te koken en één van de belangrijkste gerechten van de Peruaanse keuken. Na de lunch varen we naar Uros Titino, in een afgelegen deel van het Titicaca meer en daarom één van de meer authentieke drijvende rieteilanden, minder commercieel en minder druk bezocht. De Uros indianen zijn nakomelingen van één van de oudste culturen van Zuid-Amerika. Eventueel kunt u hier een optionele boottocht in een rieten bootje bijboeken. Aan het einde van de middag varen we terug naar Puno en wordt u teruggebracht naar uw hotel.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven