Vakantie Ica

Zo'n 300 kilometer ten zuiden van Lima, te midden van een dor woestijnlandschap ligt de stad Ica. Velen vinden het een verademing om aan te komen op deze plaats, die onder meer bekend staat om de productie van wijn en pisco. Zon, strand en wijngaarden: Ica is de ideale bestemming om bij te komen van de drukte in Lima of een inspannende tocht naar Machu Picchu.

Sandboarding bij Huacachina
Vlak buiten Ica ligt Huacachina, een oase omringd door hoge zandduinen. Een waterbron, bloeiende planten en een flinke dosis zon maken dit verborgen plekje een waar paradijs. Met de unieke ligging tussen hoge zandduinen, is in Huacachina een wel heel bijzondere activiteit uitgevonden: sandboarding. Reizigers kunnen hier op een soort snowboard van de duinen af sjezen. Wie niet zo bekend is met skate- of snowboarden, kan het bord als een soort slee gebruiken en op de buik naar beneden glijden.


Wijn en Pisco sours
In Ica gaat traditie hand in hand met de moderne tijd. Op traditionele wijze produceert men hier de nationale drank van Peru: pisco. In trendy dansclubs wordt deze drank dan weer verwerkt tot een Pisco sour, dé cocktail van Peru. Wie nog nooit een Pisco sour heeft geproefd, kan bijna geen betere plek uitkiezen om dit drankje een kans te geven.

Pisco is een sterkedrank die wordt gedestilleerd uit druiven. Het warme klimaat en de vruchtbare grond rond Ica maken deze plek tot een van de belangrijkste druivenproducenten van Peru. Niet alleen Peruviaanse pisco, maar ook wijn wordt hier dus in groten getale gemaakt.

Neem een kijkje bij een van de authentieke wijngaarden en distilleerderijen van de regio. Hier valt niet alleen te zien hoe wijn en pisco op traditionele wijze worden gemaakt, maar kan ook genoten worden van een maaltijd met bijpassende wijn. De wijngaard Tacama zou zelfs de oudste wijnmaker in Latijns-Amerika zijn.

 

Boottocht Ballestas eilanden

Per boot varen we langs de kust op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen en pinguïns

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen