Vakantie Lima

Een groot deel van het jaar gehuld in een mysterieuze nevel, is Lima een van de grootste metropolen in Zuid-Amerika. Prachtige gebouwen en musea, een keuken die wereldberoemd is en een overvloed van aantrekkelijke uitgaansgelegenheden - deze wereldstad heeft het allemaal.

De hoofdstad van Peru is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de hipste bestemmingen ter wereld.

Reizigers van alle soorten en maten vinden hier wat ze zoeken: ontspannen, luie dagen op het strand, duizelingwekkend mooie gevels, een trendy uitgaansleven en authentieke gerechten uit de Peruviaanse keuken en zelfs een piramide. Voor velen zal dit een van de hoogtepunten van de reis zijn, dus vergeet vooral niet te genieten... Welkom in Lima!

Kunst en cultuur
Lima is dé plek in Peru om kennis te maken met lokale en internationale kunst. Het Museo de Arte de Lima (MALI) heeft een indrukwekkende collectie van 3000 jaar aan Peruviaanse kunst, van antiek textielwerk tot moderne fotografische tentoonstellingen.

Het Museo Larco heeft een zeer uitgebreide collectie van historische artefacten en documenten die bezoekers laten kennismaken met de inheemse inwoners van Peru. Gevestigd in een statige villa vlakbij het strand is het Museo Pedro de Osma. Hier is een indrukwekkende privé-collectie te zien, waaronder zestiende-eeuwse schilderijen.

Gastronomisch genot
Als er een ding is waar Lima (en Peru) bekend om staat, dan is het wel de cuisine. Lang voordat deze internationaal populair werden, stonden rauwe vis, zoete aardappelen en quinoa al op het Peruviaanse menu. Niet dat de culinaire traditie sindsdien heeft stilgestaan. Nieuwe restaurants met een innovatieve kijk op de eettradities van het land springen als paddenstoelen uit de grond.

Na het eten zijn er in Lima talloze mogelijkheden voor een drankje, een muzikale voorstelling of een danspartij. In het centrum van de stad ligt Quilca, een lange straat vol traditionele bars, alternatieve uitgaansgelegenheden en muren vol graffiti. Maar misschien wel de meest trendy wijk van de stad, na de populaire toeristische wijk Miraflores, is ongetwijfeld Barranco. Dit jonge, bruisende deel van de stad is gevuld met verfijnde restaurants en cocktail bars.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen