Vakantie Machu Picchu

Als een van de meest iconische bestemmingen ter wereld spreken deze eeuwenoude Inca-ruïnes tot iedereens verbeelding. De intrigerende bouwwerken liggen op een hoogte van 2.430 meter - diep verstopt in het Andesgebergte van Peru. Het historisch erfgoed ligt ongetwijfeld op een van de meest fotogenieke plaatsen op aarde, omringd door bergtoppen, wolken en regenwoud.

Hoewel het een toeristische trekpleister is, is Machu Picchu ook een van die plaatsen waar iedereen zich even helemaal alleen voelt. Bij het zien van de vaardigheid waarmee de Inca's eeuwen geleden deze stad creëerden, is het moeilijk om niet met een mond vol tanden te staan. Een bezoek aan deze Inca-ruïne brengt je letterlijk en figuurlijk in de wolken!


Geschiedenis van de Inca-stad
In 1911 stuitte de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham per toeval op de verlaten stad in het Andesgebergte. De ruïnes waren toen al honderden jaren een geheim waar alleen lokale boeren van wisten. Het duurde niet lang voordat de vondst wereldnieuws werd. De vroegere Inca-stad strekte zich uit over ruim 7 kilometer - duizenden stenen traptreden verbonden de verschillende lagen met elkaar.

Er zijn nog veel dingen onduidelijk over de precieze betekenis van de stad. Het was waarschijnlijk een onderkomen voor een koninklijke familie of een heilige plek voor Inca-leiders. De Inca-beschaving werd zo goed als uitgeroeid door Spaanse veroveraars in de zestiende eeuw. Het is onduidelijk of zij de vestiging op de bergtop ooit bereikten, maar sinds ongeveer dezelfde tijd is raakte ook Machu Picchu in verval.

Bekijk Machu Picchu met Google Street View

Machu Picchu nu
Tegenwoordig is "de Verloren Stad van de Inca's" een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Peru. Sinds 1983 is de bestemming bovendien uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en een van de Nieuwe Zeven Wonderen van de Wereld. Vanuit Cusco en Aguas Calientes is de ruïne zowel per openbaar vervoer als te voet bereikbaar.

Wie de fotogenieke locatie vanuit verschillende perspectieven wil zien, kan de berg Huayna Picchu beklimmen. Deze bergtop torent ongeveer 300 meter boven Machu Picchu uit, waardoor het zicht op de ruïne bij goede omstandigheden fenomenaal is.Het absolute hoogtepunt van deze reis

De heilige Incastad Machu Picchu, één van de zeven nieuwe wereldwonderen!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen