Land van de Heilige Inca's

Regio's & Plaatsen in Peru

Regio's & Plaatsen Peru

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Peru? Lees hier meer over onder andere Agua Calientes, Cuzco, Ica, Lima, Machu Picchu, Nazca en Puno.

Aguas Calientes

Genesteld tussen stenen kliffen, torenhoge nevelwouden en snel stromende rivieren, ligt Aguas Calientes op een van de fraaiste locaties in Peru. Ondanks deze prachtige omgeving en de ontspannende warmwaterbronnen in het dorp, is er eigenlijk maar een reden dat veel reizigers hier naartoe komen: Aguas Calientes is de toegangspoort tot Machu Picchu.

Alles over Aguas Calientes

Arequipa

Arequipa is de op een na grootste stad van Peru, maar er ligt een wereld van verschil tussen deze zonnige plaats in Zuid-Peru en Lima. In grootte is de stad slechts een tiende van de Peruviaanse hoofdstad, maar Arequipa pronkt met een even indrukwekkend aanbod van culinaire ontdekkingen en historisch erfgoed.

Alles over Arequipa

Colca Canyon

Een canyon van honderden kilometers lang vol eeuwenoude landbouwterrassen, grote cactussen en adembenemende uitzichten. Colca Canyon is een fenomenaal natuurgebied vlakbij Arequipa en een van de indrukwekkendste locaties van het land.

Alles over Colca Canyon

Cusco

Op een duizelingwekkende hoogte van 3400 meter ligt Cusco, een bruisende stad in een groene vallei te midden van het oude Incarijk. Er leiden vele wegen naar Machu Picchu, maar ze lopen vrijwel allemaal via deze gastvrije Andesstad.

Alles over Cusco

Ica

Zo'n 300 kilometer ten zuiden van Lima, te midden van een dor woestijnlandschap ligt de stad Ica. Velen vinden het een verademing om aan te komen op deze plaats, die onder meer bekend staat om de productie van wijn en pisco. Zon, strand en wijngaarden: Ica is de ideale bestemming om bij te komen van de drukte in Lima of een inspannende tocht naar Machu Picchu.

Alles over Ica

Juliaca

Als grootste stad in de Zuidelijke Andes (en enige in de regio met een vliegveld) is het lastig om Juliaca te vermijden. De chaotische stad heeft op het eerste gezicht niet veel te bieden voor reizigers. Toch zijn er genoeg verrassende lichtpuntjes te ontdekken in deze chaotische stad in het zuiden, van traditionele volksmuziek tot indrukwekkende natuurgebieden.

Alles over Juliaca

Lima

Een groot deel van het jaar gehuld in een mysterieuze nevel, is Lima een van de grootste metropolen in Zuid-Amerika. Prachtige gebouwen en musea, een keuken die wereldberoemd is en een overvloed van aantrekkelijke uitgaansgelegenheden - deze wereldstad heeft het allemaal. De hoofdstad van Peru is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de hipste bestemmingen ter wereld.

Alles over Lima

Machu Picchu

Als een van de meest iconische bestemmingen ter wereld spreken deze eeuwenoude Inca-ruïnes tot iedereens verbeelding. De intrigerende bouwwerken liggen op een hoogte van 2.430 meter - diep verstopt in het Andesgebergte van Peru. Het historisch erfgoed ligt ongetwijfeld op een van de meest fotogenieke plaatsen op aarde, omringd door bergtoppen, wolken en regenwoud.

Alles over Machu Picchu

Nazca

In de stoffige Nazca-woestijn ligt een plaatsje van 50.000 inwoners. Nazca wordt bijna altijd in een adem genoemd met 'lijnen', verwijzend naar de geometrische vormen en bizarre afbeeldingen die ruim 2000 jaar geleden werden gecreëerd op de woestijnvlakte. Ontdek een van de grootste onopgeloste raadsels van de wereld: de Nazcalijnen.

Alles over Nazca

Puerto Maldonado

In de dromerige setting van het Amazonewoud ligt een walhalla voor natuurliefhebbers. Puerto Maldonado is de koploper van het ecotoerisme in Peru. Reizigers worden zonder al te veel moeite overgehaald om een paar dagen neer te strijken in de ontspannen omgeving van dit stadje.

Alles over Puerto Maldonado

Puno

Aan de oevers van het Titicacameer, niet ver van de grens met Bolivia, ligt dit knusse plaatsje. Puno is de hoofdstad van de gelijknamige regio en telt ongeveer 150.000 inwoners. In februari wordt hier het feest voor de Maagd van Candelaria gevierd. De vrolijke bevolking van Puno staat bekend om de uitbundige parades tijdens deze religieuze viering - en de alcoholconsumptie die daarmee gepaard gaat.

Alles over Puno