20-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru Compleet

 

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • U kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan uw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening ziet u direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in Arequipa

 • Bezoek aan Santa Teresa

  USD 28 - 35 p.p.

  Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het Santa Teresa klooster. Het klooster is opgericht in 1710 door de Orde van de Karmelieten, een Katholieke bedelorde. Een aantal schilderijen en andere kunstwerken zijn adembenemend.

  USD 35 p.p. bij minimaal 2 personen
  USD 28 p.p. bij minimaal 5 personen

 • City tour & Santa Catalina Visit

  USD 68-45 p.p.

  Tijdens deze citytour bezoekt u een verscheidenheid aan plaatsen zoals the Church of the Company, een 17e eeuwse Jezuïten kerk, een begeleide tour van Plaza de Armas, het centrum en de Kathedraal van Arequipa. Een hoogtepunt van deze excursie is een bezoek aan het Santa Catalina klooster, het meest indrukwekkende religieuze gebouw van Peru. Het klooster, gebouwd in 1579, is pas sinds 1970 geopend voor publiek en heeft zijn 16e en 17e eeuwse ontwerp nog prachtig behouden.

  Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 68,- p.p. 
  3-4 personen: USD 56,- p.p. 
  5-10 personen: USD 48,- p.p. 
  Vanaf 11 personen: USD 45,- p.p. 

Optionele excursies in Cusco

 • City tour

  USD 15-59 p.p.

  Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u niet alleen de hoogtepunten van de stad, maar ook de nabijgelegen opgravingen van Sacsayhuaman, Quenqo, Puca Pucara en Tambo Machay. Entreegelden zijn exclusief.

  Minimaal 2 personen

  2 personen: USD 59,- p.p. 
  3-4 personen: USD 42,- p.p. 
  5-10 personen: USD 32,- p.p. 
  11-13 personen: USD 17,- p.p. 
  Vanaf 14 personen: USD 15,- p.p. 

 • Moray en Maras Zoutmijnen

  USD 26-91 p.p.

  U bezoekt de Inca ruines van Moray, gelegen op ca. 3500 meter hoogte en ontdekt in 1930. Tevens brengt u een bezoek aan het adembenemende Salinas. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier allemaal om zout. De plaats is omgeven door honderden zoutterassen gelegen in het Andesgebergte en de Urubamba vallei, beter bekend als de Heilige Vallei. Hierna gaat u naar Chincheros, een oorspronkelijk Inca stadje waar u nog volop lokale bewoners in hun traditionele klederdracht zult zien. Ook is hier een mooie koloniale kerk en zijn er ruines van een oud Inca paleis te bewonderen. De excursie duurt een hele dag. Entreegelden zijn niet inbegrepen.

  Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 91,- p.p.
  3-4 personen: USD 70,- p.p.
  5-10 personen: USD 49,- p.p.
  11-15 personen: USD 31,- p.p.
  16-20 personen: USD 26,- p.p.

 • Heilige zuidelijke valleien tour

  USD 20-72 p.p.

  Deze excursie neemt u mee naar de zuidelijke valleien in de omgeving van Cusco. Als eerste bezoekt u Tipón, een prachtig stadje met bijzondere overblijfselen uit het verleden en dat bekend staat om zijn schitterende waterfonteinen. Tevens bezoekt u Andahuaylillas. Dit pittoreske stadje is beroemd om haar schitterend gedecoreerde kerk, vergelijkbaar met de mooie kerken in Cusco en er zijn vele koloniale huisjes te zien. De kerk stamt uit de 17e eeuw en er bevinden zich zilveren en gouden werken, die streng worden bewaakt door bewaking. De excursie duurt een halve dag. Entreegelden zijn niet inbegrepen.

  Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 72,- p.p.
  3-4 personen: USD 51,- p.p.
  5-10 personen: USD 40,- p.p.
  11-15 personen: USD 23,- p.p.
  16-20 personen: USD 20,- p.p.

 • Chocolade Workshop

  USD 28 p.p.

  Met deze excursie leert u alles over chocola! U ziet hoe cacaobonen groeien en worden geoogst en de verschillende manieren hoe de cacaobonen worden geroosterd en bewerkt. Daarna gaat u zelf aan de slag en maakt u heerlijke warme chocolademelk en een chocoladereep met ingrediënten naar eigen keuze, bijvoorbeeld amandelen of noten. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

  Minimaal 2 personen.

 • Kook workshop

  USD 43 p.p.

  Een leuke en interessante workshop die u kennis laat maken met de lokale producten en gerechten. U brengt samen met de chef eerst een bezoek aan een lokale markt. Hij laat u de verschillende Peruaanse producten zien die u kunt gebruiken in de gerechten. Samen met de chef kookt u een heerlijke Peruaanse maaltijd. U kunt kiezen uit verschillende menu’s. Hierna kunt u zelf genieten van het door u gemaakte voor-, hoofd- en nagerecht! De kookworkshop duurt ongeveer 4 uur.

  Minimaal 4 personen.

 • Rainbow Mountain trekking vanuit Cusipata

  USD 79-107 p.p.

  Hiken in de Andes bij Cusco!
  Om 4.30u ’s ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel. Per minibus rijden we zo’n 2,5 uur waarbij we door enkele traditionele dorpjes komen en een paar spectaculaire uitzichten op de Andes hebben. Eenmaal bij onze ontbijtplek, Chillihuani, aangekomen, zullen we van een heerlijk ontbijt genieten dat door onze kok bereid wordt. Vanaf Chillihuani, op 4.450m hoogte, beginnen we te lopen en vanaf hier zal het een klim van circa 2 uur zijn om tot bij de beroemde Rainbow Mountain te komen. Onderweg ziet u met sneeuw bedekte bergtoppen, waanzinnige uitzichten over de Andes, kleurrijke bergen en traditionele lama’s en alpaca’s die in de Rainbow Mountain vallei aan het grazen zijn.
  Als u de top van de berg bereikt ziet u de Rainbow Mountain omringd door rode bergen, en tevens zult u een glimp van de Ausangate Gletsjer Piek zien. Ausangate is de hoogste berg in de omgeving van Cusco. Ondertussen zal de gids u informatie geven over het ontstaan van deze kleurrijke bergen en hoe ze aan hun regenboog-kleuren gekomen zijn. Na wat prachtige foto’s genomen te hebben beginnen we aan onze tocht naar beneden. In zo’n anderhalf uur bereiken we Chillihuani weer. Na de lunch aldaar reizen we weer terug naar Cusco, waar u rond 14u weer bij uw hotel wordt afgezet.

  Let op! De hike wordt als ‘gemiddeld, maar uitdagend’  beschreven, dit komt vooral door de hoogte. U loopt van 4.350 meter hoogte naar 5.200 meter hoogte. In totaal wordt er gedurende circa 3,5 tot 4 uur ongeveer 8 kilometer gelopen. Deze hike wordt enkel aangeraden aan ervaren lopers, en u dient in een uitstekende conditie te verkeren.

  Inbegrepen:
  - transfers
  - ontbijt en lunch
  - entreegelden Rainbow Mountain Park
  - Engelstalige gids
  - EHBO-kit

  Niet inbegrepen:
  - snacks
  - paard in geval van nood (wij raden het om diverse redenen niet aan een paard te huren)
  - wandelstokken

  Minimaal 2 personen.

  2-4 personen: USD 107,- p.p.
  5 personen: USD 102,- p.p.
  6 personen: USD 92,- p.p.
  7 personen: USD 84,- p.p.
  Vanaf 8 personen: USD 79,- p.p.

Optionele excursies in Lima

 • Lima City Tour

  USD 29-83 p.p.

  Ervaar de hoogtepunten van Lima met deze stadstour. De tour brengt u langs drie delen van de stad; het moderne deel met het financiële centrum, het pre-Inca deel met de Huaca Pucllana tempel en tot slot het koloniale deel. U bezoekt het historische deel van Lima met als hoogtepunten Plaza Mayor, het Presidentieel Paleis, de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en het Desamparados treinstation. Tot slot bezoekt u het San Francisco klooster met zijn beroemde ondergrondse catacomben. Entreegelden zijn inbegrepen.

  Minimaal 2 personen.

  2 personen: USD 83,- p.p.
  3-4 personen: USD 65,- p.p.
  5-10 personen: USD 51,- p.p.
  11-15 personen: USD 33,- p.p.
  16-20 personen: USD 29,- p.p.

 • Lima City Tour + Archeologisch Museum

  USD 53 p.p.

  Ervaar de hoogtepunten van Lima met deze stadstour. De tour brengt u langs drie delen van de stad; het moderne deel met het financiële centrum, het pre-Inca deel met de Huaca Pucllana tempel en tot slot het koloniale deel. U bezoekt het historische deel van Lima met als hoogtepunten Plaza Mayor, het Presidentieel Paleis, de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en het Desamparados treinstation. Daarnaast bezoekt u het San Francisco klooster met zijn beroemde ondergrondse catacomben. Na de tour bezoekt u het Archeologisch Museum, het oudste en belangrijkste museum van Peru. Hier vindt u de grootste tentoonstelling van (kunst)voorwerpen van de oudste beschavingen van Peru. Niet mogelijk op maandag.

  Minimaal 2 personen.

 • Fietstour Lima: Miraflores & Barranco

  USD 38,- p.p.

  Geniet van mooie uitzichten over Lima’s stranden en fiets langs de kustlijn, terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur van deze stad. De tour begint bij de beroemde vuurtoren El Faro de la Marina, aan de Malecón Cisneros. U dient hier op eigen gelegenheid naartoe te komen. We zullen het Parque del Amor (Liefdespark) bezoeken, waarvan het ontwerp geïnspireerd is door het bekende Park Güell (Gaudí) in Barcelona. Hier horen we het verhaal achter El Beso (‘de Kus’), het belangrijkste kunstwerk in het park. Vervolgens fietsen we door naar Larcomar, een winkelcentrum langs de kustlijn dat zeer populair is onder toeristen. Via Larcomar komen we aan in de fascinerende wijk Barranco, de geboorteplaats van belangrijke kuntstenaars, schrijvers en voor de Peruaanse cultuur zeer bepalende muzikanten. Barranco staat bekend om zijn mooie en afwisselende architectuur, Europees erfgoed uit de vorige eeuw. Een bijzondere plek tijdens deze tocht is de romantische Puente de los Suspiros (Brug van de Zuchten), wiens naam komt van de talloze romances die hier op deze pittoreske plek begonnen zijn. Volgens de overlevering zal, indien het je lukt om met ingehouden adem in één keer de brug over te lopen, je wens vervuld worden. We eindigen de tour bij een leuk restaurant vanwaar we een waanzinnig uitzicht over de Grote Oceaan hebben. Inclusief: Fiets met helm Engels/Spaanssprekende gids 1 flesje water Verzekering tegen fietsongelukken Dagelijks vertrek om 10 uur ‘s ochtends en 14 uur ‘s middags.

Optionele excursies in Nazca

 • Buggies & sandboarding tour in Usaca Desert

  USD 66,- p.p.

  Deze excursie is een leuke combinatie tussen cultuur en avontuur! Vanaf het hotel wordt u opgehaald door de gids. U bezoekt de Ocongolla Aqueducts. Dit zijn ondergrondse kanalen welke ongeveer 1500 jaar geleden gebouwd zijn door de vroegere inwoners van Nazca. De kanalen worden nu nog steeds gebruikt om water naar de velden te vervoeren. Hierna rijdt u langs de Nazca rivier naar de archeologische opgraving van Cahuachi. Hier maakt u een wandeling langs de verschillende ruïnes. U ziet hier verschillende piramides, tempels en tevens wordt er een bezoek gebracht aan een oude begraafplaats. Vervolgens rijdt u verder langs de Nazca rivier en de kleine boerengemeenschap Tambo de Perro naar Usaka. Dit is een grote oase omgeven door prachtige zandduinen. In de woestijn rijdt u met de buggy over de hoge zandduinen heen, een hele ervaring! U heeft hier ook de mogelijkheid om te leren sandboarden. De gids zal u uitleggen hoe u de sandboards moet gebruiken en wat veilige technieken zijn om van de hoge duinen naar beneden te glijden. De excursie duurt ca. 3,5 tot 4 uur.

  Minimaal 3 personen.

  3-20 personen - 66 USD p.p.

  Kosten ter plaatse: 4 USD p.p. toegang tot de Aqueducts


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of, afhankelijk van de bestemming, met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).