24-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru & Bolivia

 

Wil je nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kun je nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kun je tijdens het boekingsproces toevoegen aan jouw reis. De optionele excursies boek je ter plaatse bij jouw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • Je kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan jouw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening zie je direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in Arequipa

 • Van boon tot reep in Arequipa

  USD 30,- (circa € 26) per persoon

  Inhoud
  Heb je een liefde voor chocolade? Dan mag je deze excursie niet missen! In het ‘Chagchao Organic Artisanal Chocolate Factory’, waar je op eigen gelegenheid naartoe dient te komen, leren we meer over de geschiedenis van cacao en het chocolade maak proces, hoe er van een cacaoboon een chocoladereep wordt gemaakt. We krijgen de kans om onze eigen chocoladereep in Azteekse stijl te maken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale Andes granen zoals quinoa, kiwicha (kattenstaartamarant) en granen afkomstig van de coca plant. We zullen niet alleen leren om een chocoladereep te maken, maar ook een traditioneel Mexicaans drankje genaamd Cacahuatil. De chocolade zal door ons ook blind geproefd worden, dit om het verschil te laten proeven tussen de commerciële chocoladereep uit de supermarkt en de chocoladereep van de ambachtsman. 

  Duur
  Circa 2,5 uur.

  Wanneer
  In overleg met de lokale vertegenwoordiging

  Prijs
  USD 30,- (circa € 26) per persoon

  Inbegrepen
  De workshop met bijbehorende ingrediënten.

  Opmerkingen
  Minimaal 2 personen.
  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

   

   

   

Optionele excursies in Cusco

 • Rainbow Mountain trekking vanuit Cusipata

  USD 79,- tot 107,- p.p. (circa € 72 - € 97)

  Inhoud
  Rond 4 uur ‘s morgens word je bij je hotel opgehaald.
  We vertrekken in zuidelijke richting en na ongeveer 2 uur rijden  arriveren we in Cusipata. Vanaf hier rijden we richting de bergen en kunnen we genieten van de prachtige natuur om ons heen. Onderweg  zie je wellicht alpaca’s, lama’s en de lokale indigena-bevolking. Na een uurtje komen we aan in Phullawasipata, gelegen op een hoogte van 4626 meter. Hier kun je genieten van je ontbijt-box, alvorens je met de hike begint.  Het eerste deel van de hike zal gedurende 1,5 – 2 uur bergopwaarts gaan, naar de top van de Rode Vallei. Onderweg passeer je twee uitkijk punten vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de drie bergen in dit gebied,  de Hatun R’iti, de Inca en de Surimana.  Tevens heb je adembenemende vergezichten over het Puka Cocha meer (het Rode Meer). Hierna bereik je de top,  gelegen op 5038 meter hoogte. Vanaf hier kun je zowel de Rode Vallei als de Apu Ausangate bewonderen. Op de top zul je ongeveer 30 minuten blijven om de spectaculaire uitzichten in je opt te nemen, voordat de hike weer bergafwaarts gaat richting de Rainbow Mountain. Na ongeveer 30 minuten kom je bij het uitzichtpunt op de Vinicunca Mountain, oftewel de Rainbow Mountain. Eenmaal hier aangekomen kun je genieten van het bijzondere landschap en heb je rustig de tijd om foto’s te maken. Hierna vervolg je de weg bergafwaarts naar Khomer Concha, het Groene Meer. Dit stukje is echt speciaal omdat je hoogstwaarschijnlijk de enige bent die op deze route loopt. Na 1,5 – 2 uur lopen zul je weer in Phullawasipata aankomen. Hier wacht de transfer op je, die je naar een plek brengt waar je een welverdiende lunch geserveerd zult krijgen, voordat je terug keert naar het hotel in Cusco.

  Let op! De hike wordt als ‘gemiddeld, maar uitdagend’  beschreven, dit komt vooral door de hoogte. Je loopt van 4.350 meter hoogte naar 5.200 meter hoogte. In totaal wordt er gedurende circa 3,5 tot 4 uur ongeveer 8 kilometer gelopen. Deze hike wordt enkel aangeraden aan ervaren lopers, en je dient in een uitstekende conditie te verkeren.

  Duur

  Circa 12 – 13 uur.

  Wanneer
  Van april t/m oktober. Buiten deze periode bieden we deze excursie niet aan omdat verslechterde weersomstandigheden (zoals hevige regenval, sneeuw) de veiligheid van onze reizigers in gevaar zouden kunnen brengen.
  Van 04:00/04:30 uur in de ochtend tot circa 16:00/17:00 uur in de namiddag.

  Prijs

  USD 107,- (circa € 97) per persoon bij 2 - 4 deelnemers.
  USD 102,- (circa € 92) per persoon bij 5 deelnemers.
  USD 92,- (circa € 83) per persoon bij 6 deelnemers.
  USD 84,- (circa € 76) per persoon bij 7 deelnemers.
  USD 79,- (circa € 72) per persoon vanaf 8 deelnemers.

  Inbegrepen
  Transfers, ontbijt en lunch, entreegelden Rainbow Mountain Park, Engelstalige gids en EHBO-kit.

  Opmerkingen
  Minimaal 2 deelnemers.
  Voor deze excursie dien je een goede conditie te hebben.
  Houd er rekening mee dat je zelf drinken en een tussendoortje meeneemt. Wandelstokken kun je ter plaatse huren tegen betaling.
  Hoog in de bergen kan het koud en vochtig zijn, houd daarmee rekening met je kledingkeuze. Vergeet vooral geen goede wandelschoenen, zonnebrand, toiletpapier en vooral uw camera niet mee te nemen.
  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per person. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

 • Moray en Maras Zoutmijnen

  USD 26,- tot 91,- p.p. (circa € 24 - € 82)

  Inhoud
  We bezoeken de Inca ruines van Moray, gelegen op ca. 3500 meter hoogte en ontdekt in 1930. Tevens brengen we een bezoek aan het adembenemende Salinas. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier allemaal om zout. De plaats is omgeven door honderden zoutterassen gelegen in het Andesgebergte en de Urubamba vallei, beter bekend als de Heilige Vallei. Hierna gaan we naar Chincheros, een oorspronkelijk Inca stadje waar we nog volop lokale bewoners in hun traditionele klederdracht zullen zien. Ook is hier een mooie koloniale kerk en zijn er ruines van een oud Inca paleis te bewonderen.

  Duur
  De hele dag.

  Wanneer
  In overleg met de reisleiding/lokale vertegenwoordiging.

  Prijs
  USD 91,- (circa € 82) per persoon bij 2 deelnemers.
  USD 70,- (circa € 63) per persoon bij 3 - 4 deelnemers.
  USD 49,- (circa € 44) per persoon bij 5 - 10 deelnemers.
  USD 31,- (circa € 28) per persoon bij 11- 15 deelnemers.
  USD 26,- (circa € 24) per persoon vanaf 16 deelnemers.

  Inbegrepen
  De tour met gids.

  Opmerkingen
  Minimaal 2 deelnemers.
  De prijs is exclusief entreegelden.
  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

 • Stadswandeling en omliggende ruïnes in Royal Class-bus

  USD 17,- (circa € 15) per persoon

  Inhoud
  De tour begint in een van de mooiste koloniale kathedralen op het Amerikaanse continent. Het ontwerp bestaat uit een Latijnse - Kruis basis met een gevel in de Renaissance stijl, vol ornamenten. Het bevat de beste uitingen van koloniaal goudsmeed- en houtsnijwerk. Daarnaast is er ook een waardevolle collectie van doeken uit de Escuela Cusqueña (Academie van Cusco) aanwezig. Hierna gaan we verder met een bezoek aan Koricancha (van het Quechua woord Kori Qancha wat 'Gouden Binnenplaats' betekent). Dit heette oorspronkelijk Inti Qancha (' Tempel van de Zon'). De Inti Qancha was de belangrijkste tempel in het Incarijk, deze was voornamelijk gewijd aan Inti, de Zonnegod. Aardbevingen hebben de kerk ernstig beschadigd, maar de Inca stenen muren staan nog steeds overeind dankzij het verfijnde stenen metselwerk. In de buurt van de tempel is een ondergronds archeologisch museum met een aantal interessante stukken, waaronder mummies, textiel en heilige afgodsbeelden. Vervolgens gaan we door naar het enorme fort van Sacsayhuaman. De bouw van Sacsayhuaman nam meer dan zeven decennia in beslag en vergde de inzet van ongeveer 20.000 arbeiders. Hierna gaan we naar Kenko. Kenko is een heiligdom dat gewijd is aan de aanbidding van dieren en bestaat uit ruïnes gevormd door rotsen met trappen in een zigzag vorm. Ook staat er een hoofdgebouw dat vergelijkbaar is met een cirkelvormig amfitheater. Dee volgende site, Puka Pukara (Quechua voor ‘rood fort’), is een archeologische Inca site op het topje van de heuvel, waarvan men denkt dat het een militair en administratief centrum was. We sluiten de tour af met een bezoek aan de Inca-ruïnes van Tambomachay. Dit was een Inca-reservaat gewijd aan water en een plek die gereserveerd was voor Inca Royalty.

  Duur
  Circa een halve dag.

  Wanneer
  In overleg met de lokale vertegenwoordiging.

  Prijs
  USD 17,- (circa € 15) per persoon.

  Entreegelden:
  Koricancha Temple: USD 4,- (circa € 3) per persoon.
  Kathedraal: USD 10,- (circa € 8) per persoon.
  Visitor’s ticket omliggende ruïnes: USD 28,- (circa € 24) per persoon.
  We raden aan een algemeen Visitor’s ticket inclusief alle bezoeken in de Heilige Inca Vallei te kopen: USD 52,- (circa € 46) per persoon. Deze heb je sowieso nodig voor je bezoek aan de Heilige Inca Vallei.

  Inbegrepen
  (Internationale) groepsexcursie, transport en gids.

  Opmerkingen
  Bij de prijs zijn de entreegelden niet inbegrepen.
  Deze excursie is beschikbaar van April tot en met Oktober op maandag, woensdag en vrijdag. De excursie vertrekt om 9 uur in ochtend.
  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

Optionele excursies in Puno

 • Boottocht naar Taquile en Uros eilanden

  USD 51,- p.p. (circa € 45)

  Inhoud
  Je wordt rond 7 uur ’s ochtends opgehaald bij het hotel, om naar de haven toe te rijden. Samen met andere (internationale) toeristen ga je aan boord van een motorboot op het gigantische Titicaca meer. Na ongeeer 20 minuten arriveer je bij de drijvende riet-eilanden die bewoond zijn door de legendarische Uros- indianen, vissers die hun complete woon-omgeving hebben gemaakt van totora-riet. Uiteraard heb je de tijd om hier goed rond te kijken. Vervolgens kom je na een aangename boottocht van 2 uur aan op het eiland Taquile. Bij aankomst maak je een wandeling (let op, een pittige klim!) naar het dorp die ongeveer 50 minuten duurt. Daar zal je een lokale gemeenschap  zien die hun voorouderlijke tradities nog volledig in stand houden. De bevolking bestaat uit zeer bekwame wevers (voornamelijk mannen!). Daarna loop je weer naar beneden via de westkant van het eiland, waarbij je een spectaculair uitzicht over het Titicaca meer hebt. Ten slotte vaar je in ongeveer 2 uur tijd terug naar Puno.

  Duur
  Een hele dag.

  Wanneer
  In overleg met de lokale vertegenwoordiging.

  Prijs
  USD 51,- (circa € 45) per persoon.

  Inbegrepen
  Boot excursie op semi-snelle boot, transport, gids, lunch en entreegelden.

  Opmerkingen
  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

Optionele excursies in Sucre

 • Paardrijden in het Sucre-gebergte en omgeving

  USD 65,- (circa € 57) per persoon bij 2 deelnemers

  Inhoud
  Je wordt opgehaald bij het hotel om vervolgens naar de paarden toe te rijden. Ter plaatse krijg je een paard toegewezen dat het beste bij je past. Na de kennismaking met het paard en de gids begint de rit tussen de Twin Hills, Sica Sica en Churuquella, naar Cabezas. De route is geschikt om te galopperen, als je ervaring hebt met paardrijden. Onderweg passeer je kleine gemeenschappen zoals El Abra, Rumi-Rumi, Azari, Siwaya en Cabezas.

  Duur
  Circa een halve dag.

  Wanneer
  In overleg met de lokale vertegenwoordiging.

  Prijs
  USD 98,- (circa € 87) per persoon.
  USD 65,- (circa € 57) per persoon bij 2 deelnemers.
  USD 56,- (circa € 49) per persoon bij 3 deelnemers.
  USD 51,- (circa € 45) per persoon bij 4 deelnemers.
  USD 47,- (circa € 41) per persoon bij 5-7 deelnemers.

  Inbegrepen
  Privé excursie, Spaanstalige gids, transport en water.

  Opmerkingen
  De excursie begint om 14:30 uur en eindigt rond 18:00 uur.

  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

 • Pre-Inca trail wandeltocht

  USD 25,- tot 95 ,- p.p. (circa € 22 - € 84)

  Inhoud
  Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en rijd je een uur lang door bossen en kleine dorpjes. Vanaf de Chataquila-kapel loop je het Inca-pad af naar het dorp Chaunaca, terwijl je geniet van een indrukwekkend uitzicht over de Maragua krater. De wandeling gaat voor 95% bergafwaarts en is in principe makkelijk te doen. Wanneer je bij Chaunaca aankomt word je opgehaald met een auto, die je vervolgens naar de Ravelo rivier brengt om uit te rusten. Hier kun je een voetbad of een koude duik nemen. Daarna word je terug naar het hotel gebracht, waar je ongeveer om 14.00 uur aankomt.

  Duur
  Circa een halve dag.

  Wanneer
  In overleg met de reisleiding/lokale vertegenwoordiging.

  Prijs
  USD 95,- (circa € 84) per persoon.
  USD 52,- (circa € 46) per persoon bij 2 deelnemers. 
  USD 37,- (circa € 32) per persoon bij 3 deelnemers. 
  USD 29,- (circa € 25) per persoon bij 4-6 deelnemers. 
  USD 25,- (circa € 22) per persoon bij 7 deelnemers. 

   

   

  Inbegrepen
  Privé excursie, transport, gids en entreegelden. 

  Opmerkingen
  Deze excursie vertrekt dagelijks om 8:30 uur.
  Deze excursie kun je in de lokale valuta of US Dollars betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging.
  De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

   

   

   

   

   


Aandachtspunten

 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij je reisbescheiden ontvang je ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heb je een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer je van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens jouw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heb je deze extra dekking nodig.

  Indien je via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kun je kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).