Vakantie Puerto Maldonado

In de dromerige setting van het Amazonewoud ligt een walhalla voor natuurliefhebbers. Puerto Maldonado is de koploper van het ecotoerisme in Peru. Reizigers worden zonder al te veel moeite overgehaald om een paar dagen neer te strijken in de ontspannen omgeving van dit stadje. Bezoek de levendige nachtclubs, geniet van een overnachting in een comfortabele ecolodge of trek erop uit met een van de vele tochten die de jungle in leiden...

In de jungle
Het Amazonewoud rond Puerto Maldonado is een van de meest ongerepte oerwouden ter wereld. Dit deel van de Amazone staat bekend om de vele wilde dieren die er leven en de grote kans om deze dieren tijdens een bezoek te zien. Tegelijkertijd is het woud relatief begaanbaar: een gouden combinatie voor wie de Amazone van dichtbij wil ervaren.

De jungle rond Puerto Maldonado is gevuld met een grote variëteit aan subtropische vegetatie. Kaaimannen, schildpadden en talloze vogelsoorten voelen zich helemaal thuis in het dichtbegroeide woud. Met een riviercruise of kanotocht is het mogelijk om oog in oog te staan met deze bijzondere flora en fauna. Een populaire stop is Monkey Island, een eiland gelegen in de rivier Dios. Hier leven tientallen soorten apen die over het eiland krioelen.

Lost Cocha
Een uniek ecosysteem wordt in stand gehouden rond het meer Lost Cocha. In dit natuurreservaat leeft een immense diversiteit aan planten- en diersoorten, waaronder een aantal bedreigde soorten. De reuzenotter, jaguar, luiaard en Braziliaanse tapir zijn hier onder meer te bewonderen.

Ook is in Lost Cocha een uitkijkpunt gebouwd dat uitkijkt over de hoogste boomtoppen in de omgeving. Bewonder het panoramische uitzicht over de omringende jungle en word je bewust van de grandioze omvang van dit unieke natuurgebied. In tegenstelling tot het Andesgebergte en de stoffige woestijngebieden waar het land zo bekend om staat, is dit een compleet nieuw gezicht van Peru: de uitgestrekte, dichte bebossing van het Amazonewoud.