4 daags Amazone verblijf Inotawa Lodge

Maak kennis met het ongerepte Amazone gebied van Peru. Na uw vlucht en een rit van ongeveer een uur over een 'rode aardeweg' stapt u in een boot die u stroomopwaarts voert naar de lodge. U vaart ongeveer 1 tot 3 uur, afhankelijk van de lodge. Deze ligt midden in de jungle. Hier verblijft u drie nachten op basis van volpension en inclusief vele interessante excursies.

U maakt boottochten, wandelingen en trekt samen met de lokale gids de jungle in, waar u ongelooflijk veel te weten komt over de natuur, medicinale planten en het dierenleven. U ziet vele vogelsoorten waaronder mogelijk de Hoatzin (prehistorische vogel) en de Ara, schildpadden, reuzenotters en piranha’s. Voor de echte avonturiers wordt er ’s avonds nog een nachtwandeling of -boottocht georganiseerd. Een unieke ervaring!

De lodge waar u verblijft is gelegen in het Tambopata Nature Reserve. In dit gebied komen veel verschillende zoogdieren voor en honderden vogelsoorten. De lodge is eenvoudig, maar comfortabel, gebouwd met lokale, natuurlijke materialen. Er is geen electriciteit en ’s avonds zorgen olielampen en kaarsen voor de verlichting.

Voor het aanvragen van de Amazone verlenging hebben wij een ingescande kopie van uw paspoort nodig. Wij verzoeken u deze per omgaande naar ons toe te mailen. Zonder deze kopie kunnen wij de aanvraag niet voor u verwerken.

Dagprogramma

Dag 1 Cusco - Puerto Maldonado

Op dag 18 van de rondreis wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Cusco gebracht. Na een korte vlucht over de Andes daalt u af naar de jungle. Bij helder weer heeft u een spectaculair uitzicht. In Puerto Maldonado wordt u opgewacht door de lokale gids. Na een korte rit en boottocht komt u aan bij uw lodge. Deze is gelegen in het Tambopata Nature Reserve, in dit gebied komen veel verschillende soorten zoogdieren voor waaronder de reuzenotter, kaaiman, tapir en honderden vogelsoorten. De lodge is eenvoudig, maar comfortabel, gebouwd met lokale natuurlijke materialen. Er is verfrissend water aanwezig, er is geen warm water. In de middag maken we een verkennende wandeling in het gebied rondom de lodge en bezoeken we een uitzichttoren waar uw een prachtig uitzicht heeft over de boomtoppen. Lunchbox, en diner in de lodge.

Dag 2 en 3 Jungleverblijf

Na een nacht tussen de prachtige geluiden van de jungle te hebben ervaren wordt u in alle vroegte opgehaald voor een avontuurlijke wandeling. Met een beetje geluk ziet u verschillende apen waaronder de Black Spider Monkey, Capuchin Monkey en de Squirrel Monkey. Als de waterstand het toelaat gaan we ook de rivier op, waar we op zoek gaan naar kaaimannen, hoatzins (pre-historische vogel), schildpadden en de reuzenotter. Voor avonturiers wordt er na het diner nog een nachtwandeling georganiseerd. Dit zijn twee volle dagen om de tropische jungle te ervaren.

Er wordt voor deze jungle tour gebruik gemaakt van verschillende lodges, te weten: Inotawa Lodge, Posada Amazonas Lodge, Sandoval Lodge of Refugio Amazonas. Op uw reisbescheiden staat vermeld in welke lodge u verblijft.

Dag 4 Puerto Maldonado - Lima

Na het ontbijt bestaat de mogelijkheid om nog een kijkje te nemen bij de parkieten kleilikplaats voordat u per boot weer op weg gaat naar Puerto Maldonado. Hier neemt u uw vlucht naar Lima. Bij aankomst wordt u middels een transfer naar het hotel in Lima gebracht, waar u de laatste overnachting van uw rondreis heeft.

Dag 5 Lima

Transfer naar de luchthaven van Lima voor uw terugvlucht naar Amsterdam

Let op:

Vaccinatie tegen gele koorts wordt aanbevolen. Wij adviseren u te allen tijde contact op te nemen met uw huisarts voor eventuele vaccinaties.
Het programma zoals beschreven is een voorbeeld programma en kan aan wijzigingen onderhevig zijn. Ter plaatse ontvang je het definitieve programma.

Inclusief

 • Vluchten Cusco - Puerto Maldonado en Puerto Maldonado - Lima
 • Alle transfers zoals beschreven op basis van internationaal gezelschap
 • Drie overnachtingen op basis van volpension
 • Engelssprekende gidsen
 • Alle excursies zoals beschreven op basis van internationaal gezelschap

Aandachtspunten

 • Voor het aanvragen van de Amazone verlenging hebben wij een ingescande kopie van uw paspoort nodig. Wij verzoeken u deze per omgaande naar ons toe te mailen. Zonder deze kopie kunnen wij de aanvraag niet voor u verwerken. Deze worden door de Peruaanse autoriteiten geregistreerd voor de toegang van de Amazone.
 • Deze verlenging is op basis van internationaal gezelschap en bestaat uit drie overnachtingen in een Amazone lodge.
 • De nachten die u niet in Cusco verblijft, zijn reeds verrekend in de kosten voor het 4-daags Amazone verblijf.
 • Transfers zijn inclusief.
 • Wij adviseren u een kleine tas mee te nemen voor uw verblijf in de jungle. Uw overtollige bagage kunt u bij aankomst in Puerto Maldonado achterlaten bij ons lokale agentschap, voordat u naar uw accommodatie wordt gebracht.
 • Tijdens feestdagen en evenementen kan er een toeslag van toepassing zijn.
 • Het klimaat in het Amazonewoud is warm en vochtig. In de maanden van november t/m april is het regenseizoen. Het kan dan urenlang regenen, waardoor het voor kan komen dat niet alle activiteiten volgens programma kunnen worden uitgevoerd.
 • Wij raden u aan om het volgende mee te nemen tijdens uw verblijf in de Amazone; goede verrekijker, nauwsluitende, lichtgekleurde, lange katoenen broeken en shirts, enkelhoge wandelschoenen en sneakers, zaklantaarn met batterijen, zonnebrandcrème, zonnebril, zonnehoed, regenjas of poncho, insectenwerend middel, valuta in kleine coupures en een kleine rugzak.
 • Indien u ervoor kiest om zowel de Amazone als de Inca-Trail te reserveren, dan zal de Inca Trail op de verkeerde datum in uw reisschema worden vermeld. Dit zal door één van onze reserveringsmedewerkers worden aangepast. Het Amazone arrangement start op dag 18 en de Inca Trail start op dag 16 van de rondreis.

Hotels

Inotawa Lodge - Puerto Maldonado

Op zo'n 1,5u varen van de haven vindt u deze lodge, geheel op traditionele wijze gebouwd met natuurlijke materialen. De lodge ligt te midden van schitterende natuur, tegenover het Nationale Tambopata Reservaat; een ideale basis om de rest van de Amazone te ontdekken. De lodge heeft een eigen restaurant en een relaxruimte. Daarnaast is er uiteraard ook een bar (houdt u er rekening mee dat drankjes vrij prijzig kunnen zijn, alles moet ingevoerd worden). U verblijft hier op basis van volpension en in het restaurantgedeelte geniet u dan ook driemaal daags van heerlijke gerechten, alle bereid met verse lokale producten. Er zijn kleine bungalows en kamers aanwezig, met FOX verblijft u op de kamers. De kamers van Inotawa Lodge zijn eenvoudig,en bestaan uit maar 3 wanden; de 4e is weggelaten en hierdoor heeft u vanuit uw kamer uitzicht op het geweldige groene regenwoud. Elke kamer is voorzien van muskietennetten om het bed en hangmatten of comfortabele stoeltjes om van het uitzicht te genieten. Daarnaast heeft elke kamer een douche met koud (verkoelend!) water en een toilet. Verder willen wij u erop wijzen dat de kamers niet afsluitbaar en niet geluidsdicht zijn. Indien u een lichte slaper bent is het aan te raden oordopjes mee te nemen. In de Inotawa Lodge is geen elektriciteit aanwezig. De lodge is voorzien van een generator, waar u uw batterijen mee kunt opladen (tijdens een beperkt tijdsbestek in de avond). Verder maakt men gebruik van kerosinelampen en kaarsen, heel sfeervol! Alle gidsen zijn Engelstalig, en u wordt voor de wandelingen en boottochten in (internationale) groepjes ingedeeld.