Land van de Heilige Inca's

Peru

Peru Reisleider

18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

Vertrek: 03-06-2016

Anne-Marie
24-12-2015 - 13:46 uur
Ik zou graag wat advies hebben inzake kleding voor die periode. Wat ik zo moet meenemen voor de ganse reis. Ook hadden we graag geweten welk budget we moeten meenemen voor lunch en avondmaal.
Er zijn 2 reacties gevonden
Nu getoond reacties 1 t/m 2
RE: Fox Reisleider
25-12-2015 - 02:27 uur
Hallo wederom Anne-Marie,

Allereerst: vrolijk & zalig kerstfeest! En dat het maar een mooi en gezond 2016 mag worden.
En een reislustig jaar...maar dat komt goed bij jou, want jij hebt al een mooie reis gepland!
Ik zou nog even terug komen op je vragen.

Je vraag wat voor kleding je nodig hebt in die specifieke periode. Laat ik allereerst dit zeggen: kleed je aan als een ui: in laagjes! Zorg dat je altijd een fleecejasje bij je hebt en een sjaal of een das, zodat je altijd een laagje extra aan kunt trekken en een laagje uit kunt doen.
Nou is Peru een land van vele verschillende klimaten en je kan op 1 dag zowel zon tegen komen, regen en in de middag/avond kan het ineens koud zijn. Vooral als je de hoogte in gaat dan wordt het flink kouder. Dus zorg dat je sowieso een lange broek bij je hebt. Je gaat ook richting de woestijn in Nazca en daar is het dan weer warm. Dus een afritsbroek is ook altijd handig. Jij gaat in juni en dat valt in Peru in het droge seizoen. Over het algemeen zijn de dagen dan droog en warm, maar kan het 's avonds enorm afkoelen en koud(er) worden. Vooral in Puno kan het 's avonds kouder worden.
Over het algemeen kan je makkelijk het grootste gedeelte van de reis in een shirtje/polo met een driekwart broek of afritsbroek de reis doen. En voor 's avonds trek je een langere broek aan.
Vergeet je zwemkleding ook niet, voor in Nazca en in de Colca Canyon in het warmwaterbad.
En uiteraard is een goed paar wandelschoenen een must.
Mocht het dan nog zo zijn, dat je iets vergeten bent? Geen ramp! Want voor een habbekrats kan je alsnog iets aanschaffen.
En verder niet vergeten: een leuk, fleurig, fotogeniek shirt, voor als je in Machu Picchu staat!
Die foto wil je waarschijnlijk delen, als profielfoto gebruiken, als screensaver op je computer instellen en aan iedereen laten zien; dus een leuk shirt is welkom.

Voor wat betreft het budget?
Daarbij kan je het natuurlijk zo duur maken als je wilt. Maar over het algemeen moet je denken aan een gemiddeld bedrag van zo'n 8 Euro voor een gemiddelde lunch. En 's avonds ben je zo'n 15 Euro kwijt inclusief een drankje. Je kan ook naar wat meer Westerse restaurants gaan en dan moet je rekenen op wat meer luxe, maar ook iets hogere prijzen.
In heel veel plaatsen kan je terecht bij een broodjeszaak, er zijn overal pizzeria's te vinden, er zijn luxe restaurants te vinden en ook de locals met typisch local food. Keuze genoeg.
Verder zijn er overal mogelijkheden om onderweg inkopen te doen in een supermarkt, zodat je water kunt inslaan, lekker fruit kunt kopen en snacks, nootjes, koekjes, snoepjes en wat lekkers kunt vinden.

Mocht je nog meer willen weten dan weet je me te vinden.
Hele fijne reis, geniet van je voorbereidingen en geniet vooral van het mooie Peru!
RE: Fox Reisleiderx
24-12-2015 - 21:46 uur
Hallo Anne-Marie!

Hele goeie vragen.
En ik ga ze ook zeker beantwoorden.
Ik ga nu naar de kerst nachtmis en je hoort snel van me.
footer-vraaghetdefoxreisleider

Heeft u een praktische vraag over één van onze bestemmingen?

Vraag het de FOX reisleider
Terug naar boven