Reisleiders aan het woord

Het Canada van Nicole

Nicole-Canada
Reisleider Nicole begeleidt sinds 2001 al vele reizen voor FOX en dit keer gaan we samen met haar op reis door het prachtige Canada!

Dag 1:
Yes! Ik mag weer aan het werk in wonderschoon Canada, dat is altijd een feestje. Ik heb er enorm veel zin in en vooral omdat ik weet wat voor moois mijn gasten allemaal gaan zien.

Dag 2:
We leren Canada op z’n best kennen met een vol programma en beginnen met een korte stadstour door Calgary en dan richting de Rocky Mountains. De immense besneeuwde bergen  duiken al snel op. Ons doel voor vandaag is Banff en daar is zóveel te doen! Dat is eigenlijk ook wat ik zo fijn vind aan deze reis en dit land: het is enorm divers en er is veel te zien. Schitterende natuurgebieden, Nationale Parken, grote wereldsteden én natuurlijk de vele dieren.

Dag 3:
Vandaag is een vrije dag in Banff om er lekker op uit te gaan met een heleboel tips op zak. Paardrijden, wandelen, hiken, fietsen en vooral genieten van de mooie natuur rondom Banff. Dat is bij iedereen goed gelukt aan alle enthousiaste verhalen te horen…

Dag 4:
Dit is dé dag waarop we naar de Colombia Icefield gaan, met de Explorer over een gletsjer en lopen op het dikke ijs. Nieuw dit jaar: de Glacier Skywalk. Via een wandelpad van 400 meter met uitzicht over de Sunwapta Valley lopen we naar de brug. Hier kunnen we op het plateau gaan staan en door een glazen plaat naar beneden kijken. Echt ongelofelijk mooi en een hele bijzondere ervaring!
Vandaag maken we volop fotostops bij een aantal gletsjers, Lake Louise en natuurlijk Lake Peyto. Hoe is het mogelijk dat de natuur zó mooi kan zijn. Het water is zó blauw! Op weg naar Jasper zitten we allemaal gespannen op de uitkijk in de bus om beren te spotten, en ja hoor!! Daar loopt er een! En ook nog grote grizzly! Onze dag kan niet meer stuk…

Dag 5:
We zitten midden in ‘bear country’ en vooral in en rondom Jasper is de kans op dieren erg groot. En ook vandaag zien we een moederbeer met d’r twee cubs!

Dag 6:
Vandaag is een reisdag en we gaan van Jasper naar het ski-oord Sun Peaks. Om de dag zo leuk mogelijk te maken heb ik een aantal stops ingepland en een lekkere lunch geregeld.

Dag 7:
Vandaag gaan we via een prachtige route door de Nicola Vallei naar Vancouver! Ik doe altijd een erg goede, uitgebreide stadstour en maken een tweetal stops in Stanley Park voor dé beste foto van de skyline. Fietsen is dé manier om de stad te leren kennen en te voet is het ook prima te doen.

Dag 8:
Iedereen is vrij en de meesten gaan een fiets huren. Twee dames gaan lekker shoppen en een ander stel gaat de Art Gallery bezoeken. Het is prachtig weer en dit is een ideale dag om lekker door de stad te fietsen. En vanavond is er ook nog eens groot vuurwerk in de stad!

Dag 9:
Vandaag bezoeken we Vancouver Island en gaan we naar het mooie Victoria met een typisch Britse koloniale sfeer door de originele architectuur. Dit is ook de stad van de mooiste tuin ter wereld! Zodra we aankomen gaan we direct naar de Butchart Gardens. Enorm groots opgezet met speciale kunstwerken, diverse thema’s, een rozentuin, een Japanse tuin en vooral de ‘sunken garden’ is geweldig mooi. Daarna gaan we richting Victoria waar we twee nachten verblijven. Genoeg tijd om deze mooie stad te leren kennen.

Dag 10:
Uiteraard hoort bij een bezoek aan Victoria ook een walvistocht. Voor de kust zwemmen nu gigantische orka’s, want er zit heel veel zalm. We gaan we op zoek naar de killer whales en ja hoor! Er zwommen er zoveel rondom onze boot! En nog leuker: een humpback whale! Die zie je echt heel zelden. We varen terug en wat zien we? Granny, de oudste orca in de hele wereld!! Ze dachten dat ze niet meer leefde, maar blijkbaar wel. De groep is razend enthousiast.
 
Dag 11:
We gaan terug naar het vaste land en we pakken de ferry dit keer vanuit Nanaimo. Op weg naar Whistler! Deze stad is zó ontzettend leuk en er is zoveel te doen hier! Whistler bruist!! Het geeft je energie en is een stadje voor jong en oud. In de winter een ski-paradijs en ‘s zomers een mountainbikers-droom! Vele mooie wandelpaden en plekjes om te bezoeken en heel veel restaurantjes.

Dag 12:
Hopelijk gaan we straks vanuit de gondel of de skilift nog wat spotten, want op de Blackcomb Mountain zitten een flink aantal beren. Vandaag is de dag om de ‘Peak to Peak-experience’ te doen en iedereen van de groep gaat mee. Boven aangekomen hebben we een fenomenaal uitzicht. Later die dag hoor ik dat mensen uit de groep zelfs beren hebben gespot in het centrum bij het oversteken van de weg! Hij liep keurig netjes over het zebrapad. Hilarische foto is dat geworden…

Dag 13:
We gaan terug naar Vancouver. We kunnen nog niet inchecken, dus bergen we onze koffers op in een speciale ruimte. Hierdoor hebben we nog een hele dag in Vancouver en kunnen we nog leuke dingen ondernemen.

Dag 14:
Het zit erop… Ikzelf vlieg terug naar Calgary om daar de volgende groep op te wachten. En dan mag ik deze reis van voren af aan weer beginnen. Goh, wat een straf…maar niet heus! Want ik vind het hier helemaal ge-wel-dig! In al die jaren heb ik heel veel mooie landen mogen bezoeken tijdens mijn reizen voor FOX, maar hier in Canada is het nooit hetzelfde. Eén ding weet ik heel zeker: het was een beregoeie reis!

Let op: het is mogelijk dat onze huidige programma's afwijken van de hierboven beschreven reis!

Terug naar boven