Reisleiders aan het woord

Selamat Datang di Bali - Carla heet u welkom op Bali


Carla-Bali
Carla is sinds maart 2002 werkzaam voor FOX op Bali. Als Area Manager is zij verantwoordelijk voor een goede begeleiding van de FOX Hostesses, dagelijks bezoeken ze de FOX hotels.

Van de duizenden eilanden waaruit de Gordel van Smaragd, beter bekend als Indonesië bestaat, is het Godeneiland Bali toch wel het allerbekendste.
Bali is een klein eiland (ongeveer 80 kilometer van noord naar zuid en circa 160 kilometer van oost naar west) maar biedt zoveel variëteit en heeft voor ieder wat wils. Dat is misschien ook wel de kracht van dit eiland.

Het zuiden van Bali is de plaats waar het toerisme in de loop van de jaren een flinke groei heeft gemaakt. De meeste hotels, winkelcentra, cafeetjes en andere uitgaansgelegenheden treft men hier aan. Kuta bruist, Nusa Dua is voorbestemd voor degene die meer rust en de luxere accommodatie zoekt en Sanur is nog steeds het ‘dorp’ wat een Balinees karakter uitstraalt maar wel voorzien is van alle luxe die men zich kan wensen.
Voor diegene die echter kennis wil maken met het echte Bali, dan is het beter om het zuiden achter zich te laten en af te reizen naar het oosten, midden of noorden van Bali.

Ubud….het kunstenaarsdorp van Bali. Vele (ook Nederlandse) kunstenaars zijn hier begonnen met hun loopbaan en zijn later erg beroemd geworden. Naast de vele kunstateliers die er in Ubud nog te vinden zijn, is het ook heerlijk om souvenirs in te slaan op de markt gelegen in hartje centrum van Ubud. Steek de weg ook gerust over om een kijkje te nemen in het Koninklijk paleis van Ubud, het Puri Saren. Nog steeds woont de oudste zoon van de laatste koning van Ubud hier met zijn familie. De mooie houtsnijwerken in de gebouwen zijn indrukwekkend om te zien. Ook zeker is het de moeite waard om in de avond hier een dansvoorstelling bij te wonen!

Voor diegene die kennis willen maken met de onderwaterwereld van Bali is het een echte must om af te reizen naar Pemuteran. Deze plaats bevindt zich in het noordoosten van Bali. Van hieruit is het mogelijk om de oversteek te maken naar Menjangan eiland. Dit eiland behoort tot het natuurreservaat West-Bali. Snorkelen voor de kust van Menjangan is dan ook een echte must: het koraal en de vissen die men hier kan zien is indrukwekkend te noemen. Zoveel verschillende kleuren en vissoorten…. Ook is het een aanrader om een wandeling te maken over het eiland Menjangan. Veel wilde herten komt men hier tegen en de Balinezen zelf komen hier voor een bedevaart. Op het eiland zijn namelijk 11 tempels waar men eens in de paar jaar moet bidden met vele offers voor geluk en voorspoed.

In het oosten van Bali zijn de plaatsen Candidasa en Amed bekend. Mooie stranden, traditionele dorpen en voormalige paleizen van het Koningshuis van Karangasem zijn daar nog te bewonderen. Tijdens uw verblijf in Candidasa is het zeer zeker een must om een bezoek te brengen aan de paleistuinen van Tirtagangga. De destijds Koninklijke familie ging hier naar toe om hun vakantie door te brengen: mooi aangelegde tuinen en schitterende waterpartijen zijn nog steeds te bezichtigen. Ook is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het zomerverblijf van de voormalige Koninklijke familie: het paleis Ujung. Bij heel helder weer is vanaf dit paleis het eiland Lombok te zien. Dit zomerverblijf is gelegen in een mooie tuin waar u heerlijk kunt wandelen. Via de binnenwegen kunt u van Candidasa naar Amed rijden. U passeert onder andere het dorpje Seraya. Hier ziet u nog het echte Balinese leven plaatsvinden. Uiteindelijk via schitterende kust panorama’s komt u uit bij Amed. Een klein dorpje met eenvoudige accommodatie maar ook met mooie snorkel- en duikgelegenheden.

Kortom: Bali is een klein eiland maar met zoveel variëteit dat er voor iedereen wel een reden is om af te reizen naar dit wonderlijke eiland.

Carla Roozen, FOX Hostess

Terug naar boven