Reisleiders aan het woord

Jordanië - juist nú een bezoek meer dan waard!

Karim -Jordanie
Jordanië, een land dat in deze tijd van onrust in het Midden-Oosten misschien niet het eerste land is dat in u opkomt als vakantiebestemming is juist nú zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Zodra u na een kleine 5 uurtjes vliegen in Jordanië landt, stapt u in een totaal andere wereld en u voelt meteen de rust en gemoedelijkheid die er hier heerst.  

Voordat ik u laat kennismaken met het land, zal ik eerst mezelf voorstellen. Ik ben Karim Khader. Ik ben geboren in Jordanië, in mijn jeugd heb ik in Nederland gewoond en sinds 2007 woon ik weer in Amman waar ik al bijna 9 jaar werk als FOX reisleider in mijn geboorteland.

Op onze reizen laat ik met veel plezier en liefde voor het land zien, hoe bijzonder Jordanië is. Een land met een eeuwenoude geschiedenis, daterend uit de tijd van het Oude Testament, met zijn ontzettend gastvrije bevolking en een ideaal reisklimaat, met heerlijke lokale gerechten en uitstekende accommodaties. Jordanië dat een mengelmoes van culturen kent, die ook in de huidige tijd en onder de huidige omstandigheden vredig met elkaar leven.

Door de onrust in de regio Midden-Oosten is de laatste paar jaar de hoeveelheid toeristen in het land gehalveerd. Hierdoor is het bij de bezienswaardigheden extra rustig en zullen de bijzonderheden van Jordanië nog meer dan anders een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Jordanië heeft een heleboel te bieden, de reisafstanden zijn kort en in een korte tijd kunt u vele unieke ervaringen opdoen.

Onze reis start in Amman, de hoofdstad, zeer modern en westers georienteeerd. Jerash in het noorden, is één van de best bewaarde Romeinse steden en wandelend op paden waar meer dan 2.000 jaar geleden al mensen liepen, waant u zich in lang vervlogen tijden. 

Van noord naar zuid volgen we de historische Koningsweg. Onderweg bezoeken we heilige plaatsen zoals Mount Nebo en rijden we door de Wadi Mujib, de grand canyon van Jordanië, met zijn overweldigend mooie natuur.

Het mysterieuze Petra, één van de zeven wereldwonderen, zal bij iedereen bovenaan het lijstje staan. Deze eeuwenlang verborgen stad, met zijn hoge bergen, kloven en prachtige gevels die uitgehouwen zijn in de rotsen, zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Juist nu, omdat het er in deze rustige tijd niet krioelt van de toeristen. 

We laten u genieten van de stilte en de magische pracht van de Wadi Rum woestijn, een UNESCO Werelderfgoed met zijn prachtige kleuren, rotsen, zandduinen en unieke plantensoorten.

In Aqaba, de enige badplaats die Jordanië rijk is, kunt u naar hartelust zwemmen, snorkelen en genieten van een prachtige onderwater wereld. 
Aan het einde van onze reis  bezoeken we de Dode Zee waar u, als enige plek op aarde, al drijvend op het water een krantje kunt lezen. Ook bevindt zich hier in de Jordaanvallei de doopplaats van Christus.

Ik hoop dat ik u heb overtuigd dat juist nú een bezoek aan het prachtige Jordanië een bijzondere ervaring zal zijn die u niet mag missen.
Namens mij en namens de inwoners van Jordanië heten wij u van harte welkom in Jordanië.

Ahlan wa sahlan
Karim Khader

Terug naar boven