Reisleiders aan het woord

Jordanië - juist nú een bezoek meer dan waard!

Karim -Jordanie
Jordanië, een land dat in deze tijd van onrust in het Midden-Oosten misschien niet het eerste land is dat in u opkomt als vakantiebestemming is juist nú zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Zodra u na een kleine 5 uurtjes vliegen in Jordanië landt, stapt u in een totaal andere wereld en u voelt meteen de rust en gemoedelijkheid die er hier heerst.  

Voordat ik u laat kennismaken met het land, zal ik eerst mezelf voorstellen. Ik ben Karim Khader. Ik ben geboren in Jordanië, in mijn jeugd heb ik in Nederland gewoond en sinds 2007 woon ik weer in Amman waar ik al bijna 9 jaar werk als FOX reisleider in mijn geboorteland.

Op onze reizen laat ik met veel plezier en liefde voor het land zien, hoe bijzonder Jordanië is. Een land met een eeuwenoude geschiedenis, daterend uit de tijd van het Oude Testament, met zijn ontzettend gastvrije bevolking en een ideaal reisklimaat, met heerlijke lokale gerechten en uitstekende accommodaties. Jordanië dat een mengelmoes van culturen kent, die ook in de huidige tijd en onder de huidige omstandigheden vredig met elkaar leven.

Door de onrust in de regio Midden-Oosten is de laatste paar jaar de hoeveelheid toeristen in het land gehalveerd. Hierdoor is het bij de bezienswaardigheden extra rustig en zullen de bijzonderheden van Jordanië nog meer dan anders een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Jordanië heeft een heleboel te bieden, de reisafstanden zijn kort en in een korte tijd kunt u vele unieke ervaringen opdoen.

Onze reis start in Amman, de hoofdstad, zeer modern en westers georienteeerd. Jerash in het noorden, is één van de best bewaarde Romeinse steden en wandelend op paden waar meer dan 2.000 jaar geleden al mensen liepen, waant u zich in lang vervlogen tijden. 

Van noord naar zuid volgen we de historische Koningsweg. Onderweg bezoeken we heilige plaatsen zoals Mount Nebo en rijden we door de Wadi Mujib, de grand canyon van Jordanië, met zijn overweldigend mooie natuur.

Het mysterieuze Petra, één van de zeven wereldwonderen, zal bij iedereen bovenaan het lijstje staan. Deze eeuwenlang verborgen stad, met zijn hoge bergen, kloven en prachtige gevels die uitgehouwen zijn in de rotsen, zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Juist nu, omdat het er in deze rustige tijd niet krioelt van de toeristen. 

We laten u genieten van de stilte en de magische pracht van de Wadi Rum woestijn, een UNESCO Werelderfgoed met zijn prachtige kleuren, rotsen, zandduinen en unieke plantensoorten.

In Aqaba, de enige badplaats die Jordanië rijk is, kunt u naar hartelust zwemmen, snorkelen en genieten van een prachtige onderwater wereld. 
Aan het einde van onze reis  bezoeken we de Dode Zee waar u, als enige plek op aarde, al drijvend op het water een krantje kunt lezen. Ook bevindt zich hier in de Jordaanvallei de doopplaats van Christus.

Ik hoop dat ik u heb overtuigd dat juist nú een bezoek aan het prachtige Jordanië een bijzondere ervaring zal zijn die u niet mag missen.
Namens mij en namens de inwoners van Jordanië heten wij u van harte welkom in Jordanië.

Ahlan wa sahlan
Karim Khader

Vakantie Jordanië - Ga mee op reis naar het land van 1001 nacht 

Jordanië is een betoverend land met uitgestrekte natuurgebieden en een enorme woestijn. Hier ligt ook de verboden stad Petra en u kunt drijven in de Dode Zee. Een vakantie in Jordanië is in alle opzichten bijzonder. Wij zorgen voor een compleet georganiseerde rondreis, inclusief overnachtingen in comfortabele en centraal gelegen hotels en een deskundige Nederlandssprekende reisleider de Jordanië vakantie compleet zal begeleiden.

Jordanië reizen: laat u betoveren 

Laat u betoveren tijdens een vakantie in Jordanië . Onze Jordanië reizen laten zien wat voor schoonheid dit land allemaal te bieden heeft. En dan bezoekt u niet alleen de standaard plekken die in de reisgidsen staan, maar onze reisleider neemt u ook mee naar de verborgen plekken. Zoals het idyllische Shobak, een verlaten dorp op zo'n 1600 meter hoogte met een kruisvaardersburcht. Laat u verwonderen door de rust en de stilte.

Dwars door de woestijn

Tijdens onze reizen naar Jordanië gaan we natuurlijk ook dwars door de woestijn. In dit geval de woestijn van Wadi Rum. Deze woestijn is voor vele bekende films het decor geweest met zijn woeste rotsformaties in verschillende kleurschakeringen. Tijdens de Jordanië vakantie kunt u ook met een 4WD door deze woestijn tijden en dineren we rondom een kampvuur met bedoeïenen.

Heerlijk relaxen 

Tijdens een vakantie in Jordanië is er ook volop de mogelijkheid om te relaxen. Lekker dobberen in de bekende Dode Zee, die door het enorme zoutgehalte ook een middel tegen veel huidproblemen schijnt te zijn. Maar er is ook de badplaats Aqaba, aan de Rode Zee, waar u kunt genieten van een heerlijk verfrissend zeebriesje. Heerlijk even ontspannen tijdens de Jordanië vakantie.

Ga met ons mee naar dit bijzondere land

Wij verzorgen groepsrondreizen, singlereizen en individuele rondreizen in Jordanië. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat u kunt vliegen naar Jordanië en kunt genieten van een complete vakantie. Op zoek naar een meer avontuurlijke bestemming met mooie natuur en wilde dieren? Kies dan voor een vakantie in Tanzania en Kenia. Wij zorgen in bij alle reizen voor een onvergetelijke en comfortabele ervaring.


 


Terug naar boven