Reisleiders aan het woord

Eerste groepsrondreis Panama

Esther-Panama
Ik was de gelukkige reisleidster die deze eerste 14-daagse Paradijselijk Panama mocht begeleiden. Het was een geweldige reis met zo ontzettend veel diversiteit.

We beginnen in de wereldstad Panama, waar ontzettend veel contrasten te zien zijn. Oude 16de en 17de eeuwse wijken die we bezoeken tijdens onze reis en dan op de achtergrond de moderne skyline van Panama. Natuurlijk het Panamakanaal niet te vergeten. En voor wie het leuk vind, maken we een prachtige historische treinrit naar de Caribische kant van het kanaal en het Spaanse Fort San Lorenzo met een prachtig uitzicht.

Dan gaan we richting de Embera Indianen waar we alles over deze stam kunnen leren en we zien hoe ze leven. Het is alleen al een ontzettend groot avontuur om er te komen, echt geweldig! In de avond verblijven we in het mooie Radisson Hotel, ontzettend mooi gelegen.

Onze reis gaat verder naar Chitre, het culture hart van Panama. Het staat bekend om de mooie jurken: de pollera´s, de maskers en de tambor. Voor wie wil gaan we de families ontmoeten die deze dingen allemaal met de hand maken, erg interessant om te zien.

Ook brengen we een bezoek aan het Isla Iguana, waar gesnorkeld kan worden en wat weer heel anders is dan het snorkelen aan de Caribische kust. Isla Iguana is een prachtig eiland en een rondje wandelen is dan ook echt meer dan de moeite waard.

En dan van strand naar bergen. Boquete wat op zo´n 1.200 meter boven zeeniveau ligt. Hier zijn we omringd door nevelwoud en koffieplantages. Een bezoek aan een koffieplantage staat dan ook op de planning. Hier leren we van alles over koffie en mogen we ook alle verschillen gaan ruiken en proeven. En voor degene die willen, kunnen we nog een prachtige wandeling gaan maken door het nevelwoud. Misschien spotten we de Quetzal wel, een prachtige vogel en een heilige vogel voor de Mayas.

Vanuit Boquete rijden we via een prachtige route naar Bocas del Toro, het laatste stukje stappen we over op de boot. Onderweg een grote kans dat we luiaarden kunnen spotten. Zodra we op het eiland zijn, lijkt het wel of we ons in een ander land bevinden. In Bocas mag u lekker van de prachtige stranden gaan genieten of kunt u de verschillende eilanden, nationaal parken en het onderwaterleven met een van de excursies verkennen.

Tot slot vliegen we terug naar Panamastad, een prachtig uitzicht vanuit de lucht. Hier heeft u nog wat vrije tijd en kunt u eventueel de laatste souveniers voor thuis kopen. Het is een prachtige reis!

Hopelijk tot ziens in Panama!

Vakantie Panama – Ga mee op reis naar deze bijzondere bestemming

Panama is misschien een bestemming die niet direct in u op zal komen als u op zoek bent naar een vakantie. Maar Panama is juist een hele bijzondere bestemming met overweldigende natuur, authentieke indianenstammen en unieke snorkelplekjes. Wij laten alle hoogtepunten zien tijdens een Panama vakantie en regelen daarbij comfortabele overnachtingen zodat u tussendoor kunt bijkomen van alle indrukken.

Panama reizen: paradijselijk genieten

Een vakantie naar Panama betekent in alle gevallen paradijselijk genieten. Wat dacht u van een bezoek aan Isla Iguana, een eiland omzoomd door witte zandstranden met een kleurrijke onderwaterwereld. En de naam zegt het al: hier lopen heel veel leguanen nieuwsgierig rond. Maar de eilandenarchipel Bocas del Toro, omringd door helderblauwe zee en met de typische Caribische sfeer, zorgt ook voor het ultieme vakantiegevoel.

Panama City en het Panamakanaal

Panama City is een fascinerende wereldstad, die ook onderdeel is van onze reizen naar Panama. Het beroemde Panamakanaal hoort hier natuurlijk ook bij, met haar indrukwekkende geschiedenis en museum. Maar in Panama City ziet u ook indrukwekkende wolkenkrabbers, leuke eetgelegenheden en gezellig barretjes. Even een lekker hapje en drankje tijdens de vakantie in Panama.

Bezoek de indianen

Uniek tijdens de Panama reizen is een bezoek aan de indianen in Chagres National Park. We stappen eerst in een boot en varen over de rivier de jungle in. Hier maakt u kennis met de Emberá indianen, die in het regenwoud leven. U schuift zelfs aan tafel voor een typische lokale lunch. Wij vinden dit een fantastische excursie, waarbij u echt kennis maakt met de lokale bevolking van Panama.

Een bijzondere vakantie in Panama

Wij zorgen ervoor dat de vakantie in Panama een onvergetelijke ervaring wordt. We regelen dat u comfortabel zult vliegen naar Panama, maar we regelen ook hele comfortabele overnachtingen in hotels met een gunstige ligging. U kunt daarbij kiezen uit een groepsreis in Panama of een individuele rondreis. Veel excursies zijn al bij de prijs inbegrepen en er zijn een paar optionele excursies. Ga met ons mee en ontdek het fantastische Panama, of combineer deze reis met een vakantie naar Costa Rica.

  


Terug naar boven