Reisleiders aan het woord

Eerste groepsrondreis Panama

Esther-Panama
Ik was de gelukkige reisleidster die deze eerste 14-daagse Paradijselijk Panama mocht begeleiden. Het was een geweldige reis met zo ontzettend veel diversiteit.

We beginnen in de wereldstad Panama, waar ontzettend veel contrasten te zien zijn. Oude 16de en 17de eeuwse wijken die we bezoeken tijdens onze reis en dan op de achtergrond de moderne skyline van Panama. Natuurlijk het Panamakanaal niet te vergeten. En voor wie het leuk vind, maken we een prachtige historische treinrit naar de Caribische kant van het kanaal en het Spaanse Fort San Lorenzo met een prachtig uitzicht.

Dan gaan we richting de Embera Indianen waar we alles over deze stam kunnen leren en we zien hoe ze leven. Het is alleen al een ontzettend groot avontuur om er te komen, echt geweldig! In de avond verblijven we in het mooie Radisson Hotel, ontzettend mooi gelegen.

Onze reis gaat verder naar Chitre, het culture hart van Panama. Het staat bekend om de mooie jurken: de pollera´s, de maskers en de tambor. Voor wie wil gaan we de families ontmoeten die deze dingen allemaal met de hand maken, erg interessant om te zien.

Ook brengen we een bezoek aan het Isla Iguana, waar gesnorkeld kan worden en wat weer heel anders is dan het snorkelen aan de Caribische kust. Isla Iguana is een prachtig eiland en een rondje wandelen is dan ook echt meer dan de moeite waard.

En dan van strand naar bergen. Boquete wat op zo´n 1.200 meter boven zeeniveau ligt. Hier zijn we omringd door nevelwoud en koffieplantages. Een bezoek aan een koffieplantage staat dan ook op de planning. Hier leren we van alles over koffie en mogen we ook alle verschillen gaan ruiken en proeven. En voor degene die willen, kunnen we nog een prachtige wandeling gaan maken door het nevelwoud. Misschien spotten we de Quetzal wel, een prachtige vogel en een heilige vogel voor de Mayas.

Vanuit Boquete rijden we via een prachtige route naar Bocas del Toro, het laatste stukje stappen we over op de boot. Onderweg een grote kans dat we luiaarden kunnen spotten. Zodra we op het eiland zijn, lijkt het wel of we ons in een ander land bevinden. In Bocas mag u lekker van de prachtige stranden gaan genieten of kunt u de verschillende eilanden, nationaal parken en het onderwaterleven met een van de excursies verkennen.

Tot slot vliegen we terug naar Panamastad, een prachtig uitzicht vanuit de lucht. Hier heeft u nog wat vrije tijd en kunt u eventueel de laatste souveniers voor thuis kopen. Het is een prachtige reis!

Hopelijk tot ziens in Panama!

Terug naar boven