12-daagse groepsrondreis Russisch Goud

Hoe beoordelen andere reizigers deze reis?

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

7,9

Gemiddelde beoordeling

73 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,3
Toegevoegd op: 20-08-2019

Een boeinde reis, gaf ons een ander mooi beeld dan verwacht.

Er is geen omschrijving ingevuld.

Familie Zomer uit Heerhugowaard.
7,7
Toegevoegd op: 19-08-2019

Een verrassend aangename kennismaking met Rusland, een land met een indrukwekkende geschiedenis

De steden Moskou en Sint Petersburg zijn, ondanks hun grote verschillen, prachtige steden. De Moskou by night excursie bij aankomst is een aanrader: de stad is dan schitterend verlicht. De metro, en dan met name de metrostations, is een ware belevenis. Het Kremlin en Rode plein in Moskou en de Hermitage en Peterhof in Sint Petersburg vormen slechts enkele van de vele hoogtepunten tijdens deze reis. Maar ook bijvoorbeeld het minder bekende VDNKh in Moskou. Ook de kleinere steden zoals pittoresk Suzdal en Yaroslavl zijn een bezoek meer dan waard. Jammer dat de lokale gidsen soms teveel van hetzelfde vertelden, waardoor het soms ronduit saai was. Het programma tussen de twee grote steden is helaas eenzijdig (vooral kerken). Een (optioneel) bezoek aan het goudborduurselmuseum met traditionele Russische lunch in Torzhok en het reispaleis van Catharina de Grote in Tver waren aangename afwisselingen, met dank aan onze reisleider.

7,0
Toegevoegd op: 19-08-2019

Een mooie reis met veel info, prachtige paleizen , de Hermitage en heel veel kerken

Er is geen omschrijving ingevuld.

8,7
Toegevoegd op: 19-08-2019

Er is geen omschrijving ingevuld.

8,0
Toegevoegd op: 15-08-2019

Een indrukwekkende reis!

De steden Moskou en Sint Petersburg zijn fantastisch, maar ook de wat kleine steden zijn allemaal het bezoeken waard. Je bent na een week de kerken wel wat zat, maar ze hadden allemaal toch ook wel weer hun charme. Gebruik in Moskou en Sint Petersburg vooral de metro. Wij werden op de eerste dagen in deze steden meegenomen in de metro door reisleidster Parvin, waarna iedereen op eigen houtje de metro in durfde. Download vooraf thuis de apps: - Yandex Metro, een handige app met metrokaartjes en routes. - Google Translate, en download de taal Russisch, zodat je de app offline kunt gebruiken. Ook de camerafunctie is uitermate handig om Russische teksten naar het Nederlands te vertalen. - Lonely Planet, en download de steden Moskou en Sint Petersburg, zodat je kaarten en bezienswaardigheden offline bij de hand hebt!

Frank & Sandra
8,7
Toegevoegd op: 15-08-2019

De bijzondere geschiedenis van Rusland is zeer herkenbaar in het programma.

Het gouden borduurwerk Museum gecombineerd met Russische lunch in Torzhok is een aanrader. Toilet in bus zou, vanwege beperkte stop-mogelijkheden onderweg, gewenst zijn.

7,7
Toegevoegd op: 14-08-2019

Een reis vol indrukken, vooral voor cultuurloefhebbers.

Bij aankomst is de Moskou by night excursie een aanrader. De stad is prachtig verlicht. Onze reisleidster stelde voor aan de groep om de boottocht in Petersburg op de vertrekdag 's morgens te doen en dat was een gouden greep: een heerlijke afsluiting van een prachtige reis, samen met de groep. Het eten is prima. Goede suggesties van de reisleider en Lonely Planet een uitstekende leidraad.

7,7
Toegevoegd op: 14-08-2019

Prachtige reis, indrukwekkend. Het cultuuraanbod mag breder.

Het Catherinapaleis, het lokale borduurmuseum en het etentje in het lokale restaurant waren toppers.

Thérèse Dona
6,0
Toegevoegd op: 05-08-2019

Er is geen omschrijving ingevuld.

7,3
Toegevoegd op: 01-08-2019

Graag gidsen die Nederlands spreken of reisleiding die vertaald of informatie geeft.