Vakantie Yekatarinaburg

Yekatarinaburg is gelegen aan de Iset rivier en is gesticht in 1723 door Tsaar Peter de Grote. De stad is een historisch, administratief en economisch centrum van het Oeral gebergte. Tot de jaren ’30 van de vorige eeuw was Yekatarinaburg een kleine mijnstad, maar daarna is de stad gegroeid tot grootste industriestad van de Oeral, gelegen op de natuurlijke grens tussen Europa en Azië.

De laatste Russische Tsaar, Tsaar Nicolaas II, heeft hier samen met zijn gezin in 1918 een gruwelijke dood gevonden. In de Bloedkerk staat nog een herdenkingsmonument over deze gebeurtenis.

Yekatarinaburg is een gezellige provinciestad waar op een ontspannen manier rondgewandeld kan worden. Ook staan er nog een aantal oude houten huizen in de stad, helaas worden deze wel steeds schaarser, maar het geeft een goed beeld weer van het cultureel erfgoed. De stad heeft een mooi oud centrum, met oude gebouwen in verschillende architectuur. Daarnaast beschikt de stad over diverse musea en een mooi opera en ballettheater. De lokale bevolking van de stad staan verder bekend als vriendelijke en open mensen, dit in tegenstelling tot de bevolking van bijvoorbeeld St. Petersburg en Moskou.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen