Vakantie La Digue

In zijn geheel gezien lijkt dit harmonieuze vakantie-eiland wel een enorme palmengaard, enkel doorkruist door een paar wegen – alleen de oude planterswoningen links en rechts herinneren aan vroegere tijden.

Het leven hier gaat zo zijn gangetje. Er is maar een handjevol auto’s en de bezoeker went er snel aan om kleine afstanden met de fiets af te leggen. Voor transport van allerlei aard zijn er ook de traditionele ossenkarren, die behalve op het strand waarschijnlijk wel het meest op ansichtkaarten staan.

In La Passe waar het merendeel van de bezoekers met de boot arriveert, wacht al een ossentaxi op klanten voor een rustige rondrit. Op diezelfde plek kunt u ook meteen een fiets huren.

Aan de buitenrand van het eiland liggen enorme rotsformaties, die soms meer dan 300 meter hoog zijn en op vele plaatsen een natuurlijke omlijsting vormen voor de kleine zandstranden. Hoe paradijselijk deze baaien merendeels ook lijken, zo verraderlijk kunnen de stromingen en de sterke branding zijn voor zwemmers en snorkelaars.