Vakantie Mahe

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen en een geliefde vakantiebestemming bij velen. De hoofdstad van de Seychellen, Victoria, ligt ook op dit eiland. Er wonen ongeveer 72.000 mensen op het prachtige Mahé, dat is 90% van de gehele bevolking van de Seychellen.

De hoofdstad Victoria, ook wel Port Victoria genoemd, ligt aan de noordoostkant van Mahé en is de thuisbasis van verschillende Europese, Indiase en Afrikaanse afstammelingen. De populairste attractie in het culturele stadje is de klokkentoren, een kleine replica van de Big Ben. De lokale markt is absoluut een bezoek waard voor zij die geïnteresseerd zijn in het leven van de lokale bevolking, de historieliefhebbers kunnen in de verschillende musea hun hart ophalen.

Het eiland beschikt over een afwisselend natuurlandschap. Van heuvels bedekt met regenwoud, tot prachtige kustlijnen met parelwitte stranden en azuurblauwe wateren. De onderwaterwereld is hier bijzonder en bestaat uit meer dan 300 verschillende soorten vissen en prachtige koraalriffen.

Voor een heerlijke wandeling kunnen wij het Morne Seychellois National Park aanraden, een prachtig natuurpark waar wandelpaden zijn aangelegd.

Voor de kust van Mahé ligt een kleine eilandgroep, bestaande uit zes eilandjes. Samen vormen de eilandjes het Sainte Anne Marine Park, wat een beschermd natuurgebied is. Hier kunt u onder andere prachtig snorkelen en duiken en genieten van de schitterende onderwaterwereld.