Vakantie Praslin

Na het hoofdeiland Mahé komt het op één na grootste eiland ook als vakantiedoel op de tweede plaats. Het is ongeveer 12 kilometer lang en 5 kilometer breed.

Onder de diverse heuvels die over het hele eiland verdeeld zijn, domineert de sprookjesachtige Valléé de Mai, een uniek en prachtig natuurpark – land van herkomst van de veelbeschreven coco de mer. Het natuurpark wordt ook wel gezien als het Hof van Eden en heeft een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek aan dit natuurpark mag absoluut niet ontbreken tijdens uw verblijf op Praslin!

Nu het toerisme zich gestaag uitbreidt, is de infrastructuur van het eiland zichtbaar veranderd. Er ligt ondertussen een wegennet van 40 kilometer, dat nog verder uitgebouwd gaat worden.

Om het eiland beter te leren kennen, zijn er de fiets- en wandeltochten op wegen en paden, die nog steeds gesloten zijn voor het toenemende verkeer op het eiland. Wij kunnen u een wandeltocht op het eiland zeker aanraden, de rust die u dan kunt ervaren is haast onbeschrijflijk.