Vakantie Colombo

De hoofdstad van Sri Lanka is een belangrijke havenstad en handelscentrum van de omgeving. Colombo, gelegen aan de westkust van het eiland, is voor veel reizigers het begin- of eindpunt van hun reis naar Sri Lanka. De stad vormt een introductie tot het oude en het nieuwe Sri Lanka. Koloniale bouwwerken en tuinen, maar ook moderne hotels en steeds meer trendy restaurants sieren de straten van deze chaotische metropool.

De Gangaramaya-tempel in Colombo is een van Sri Lanka's belangrijkste boeddhistische tempels. Het levendige tempelcomplex staat vol met giften van gelovigen, waaronder internationale kunstwerken en een opgezette olifant! In Kelaniya, enkele kilometers buiten Colombo, ligt een ander belangrijk tempelcomplex: de Kelaniya Raja Maha Vihara. Het bouwwerk is regelmatig de setting van religieuze ceremonies en feesten.

Historisch erfgoed
Een grote verzameling van de historische schatten die Sri Lanka rijk is, zijn te bezichtigen in het Nationale Museum in Colombo. Dit witte, koloniale bouwwerk uit de negentiende eeuw bevat koninklijke schatten en voorwerpen. De collectie bestaat verder uit goed bewaard gebleven kunstwerken uit de omgeving, waaronder maskers, kronen een kalkstenen Boeddhabeeld dat ruim dertien eeuwen overleefd heeft.

In Colombo vinden we ook herinneringen van Nederlandse betrokkenheid in de regio. De monumentale Wolvendaalsche kerk werd door de VOC gebouwd, toen Sri Lanka (in die tijd nog Ceylon genoemd) een Nederlandse kolonie was. Meer informatie over deze periode is te vinden in het Colombo Dutch Museum, gevestigd in een oud koloniaal gebouw. Het gebouw van een zeventiende-eeuws Nederlands ziekenhuis is tegenwoordig gevuld met cafés en hippe winkels.

Verken de hoofdstad
De dubbeldekker bus van de Colombo City Tour is een comfortabele manier om de charmantste plekken van Sri Lanka's hoofdstad te leren kennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden van Colombo liggen op de route. Een andere populaire manier van transport in de stad is een ritje met de fietstaxi. Deze driewielers zijn door heel Colombo te vinden en zijn een uitstekende manier om door de stad te reizen.

Colombo is waarschijnlijk een van de beste plekken in Sri Lanka om te genieten van culinaire hoogstandjes en moderne kunst. Steeds meer restaurants van hoge kwaliteit en verfijnde kunstgaleries openen in de straten van de stad. De drukke straten van Pettah komen reizigers terecht in een drukke warboel van winkels en marktkraampjes: een overweldigend schouwspel, maar ook een ideale plek om souvenirs te vinden.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen